JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Porcí

20/12/2011 - SIPCAP; Sistema de Pesatge i Classificació de Canals Porcines

Aquesta secció s'actualitza setmanalment

Davant la necessitat d’establir les bases per la implementació i el control sobre el terreny de la classificació, pesatge i marcat de canals de porcí, el passat 15 de Juliol es va publicar el Reial Decret 1028/2011 per el que s’estableixen disposicions d’aplicació relatives a la classificació de canals de porcí. Aquesta regulació suposarà un impuls en la normalització del comerç intracomunitari i una transparència en el mercat del sector porcí. 

 

En la tramitació d’aquest Reial Decret  han estat consultades les comunitats autònomes i les entitats representatives del sector: per part de l’Administració, representants del DAAM i de l’IRTA, mentre que per part de les entitats representants dels productors: JARC, Unió de Pagesos, FCAC i PORCAT, i per part dels escorxadors, l’Associació Catalana d’Escorxadors i Sales de Desfer (ACES).

 

Recordem, però, que a Catalunya ja disposem d’aquesta reglamentació des del mes d’Abril, que som pioners, i que al 2005 ja vam publicar un Decret corresponent, que després de molta lluita i molts entrebancs legals finalment, enguany, ha vist la llum i és de ple compliment a la nostra comunitat autònoma.

 

És competència de les comunitats autònomes establir els controls sobre el terreny, controlar els equips de pesatge i fer-ho amb regularitat.

 

La base de dades del SIPCAP pot ser un valor afegit per al sector del porcí català, si s’aconsegueix implementar-lo amb un consens total i se’n sap aprofitar la informació que generi, a la vegada que esdevé un pas que va més enllà de la simple classificació de canals porcines que estableix la normativa vigent com a obligatòria. En aquest sentit, Catalunya pot liderar un projecte que a la majoria de comunitats autònomes no s’ha previst encara, i per tant això pot representar un pas molt important envers la consecució d’uns objectius clarament beneficiosos per a productors i escorxadors catalans.

 

 

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat