JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Codi de bones pràctiques comercials


El codi de bones pràctiques comercials és una iniciativa que es vehicula a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).

Aquest acord es va signar el 29 de Juliol de 2011. Inicialment 11 associacions representants de la producció, la indústria i la distribució agroalimentària, entre les quals JARC, van signar l’Acord. És d’adhesió voluntària i hi participen tots els agents de la cadena alimentària: producció, indústria i distribució agroalimentària.

Posteriorment s’han anat afegint altres entitats.

 

Els seus objectius són:

 

  • Millora de les relacions entre els diferents operadors de la cadena de valor.
  • Millora de la transparència, agilitat i eficiència en les relacions comercials.
  • Millora de la informació i de la percepció que tenen els consumidors.
  • Posar en valor els productes agroalimentaris.
  • Millorar la comercialització, creixement i orientació del mercat.
  • Millorar l'eficiència i desenvolupament tecnològic.
  • Propiciar els canals que afavoreixin la comercialització de la producció local.
  • Millorar l'orientació al mercat de tota la cadena de valor.
  • Disposar d’instruments de comunicació i resolució de conflictes.

 

Actualment, hi ha dos grups de treball que desenvolupen els aspectes concrets de l’Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials (CBPC):

1r Premi Internacional a la Millor Poma Golden
Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Jornada de la Vedella
Jornada Porcí
Jornada de la Vinya
Jornada de l'oví
Jornada del Conill
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat