JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Residus i sector agropecuari

11/12/2012 - Projecte d'informació i difusió sobre els residus en l'àmbit agrari i agroalimentari

Quins residus es produeix a l'explotació o la indústria agroalimentària? Com hem de gestionar-los?

 

Les explotacions agràries i les indústries agroalimentàries produeixen diverses tipologies de residus i subproductes, sovint en grans quantitats, que han de gestionar correctament. Molts d’aquests poden ésser reutilitzats dins la mateixa explotació o indústria, valoritzats per a produir d’altres béns o, si no és possible, han de ser tractats i dipositats adequadament.

 

La informació ha de donar eines i respostes als interessats, però cal ser coneixedor que la reutilització i valorització són una oportunitat per als productors i que, en tot cas, la bona gestió és una responsabilitat, no únicament des del punt de vista legal, sinó especialment pels riscos per a la salut i el medi que té la incorrecta gestió.

 

Des de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), conjuntament amb l’Agència Catalana de Residus (ARC), es desenvolupa accions d’informació i divulgació sobre els residus en l’àmbit agrari i agroalimentari, i podreu consultar-ne els resultats en aquest apartat.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat