JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Política Agrària Comunitària

22/12/2011 - La Reforma de la PAC, període 2014-2020

 

 

El 12  d’Octubre de 2011 la Comissió Europea va publicar la proposta de reglament pel proper període de la PAC 2014-2020. Aquestes propostes consten de set documents (reglaments) sobre diferents aspectes: Pagaments Directes, Desenvolupament Rural, Finançament i Control, Mesures Flexibles, l’aplicació dels Pagaments Directes el 2013, el Pagament Únic del Vi i l’Organització comú de Mercats (OCM única).

 

A trets generals, es proposa mantenir l’estructura de 2 pilars. Un Primer Pilar pel que fa a ajudes directes i mesures de mercat que doni un suport bàsic als ingressos dels agricultors de la UE i un Segon Pilar, referit al Desenvolupament Rural, que convida a elaborar conjuntament amb els Estats Membres i a cofinançar-lo.

 

L’apartat referent als Ajuts Directes del primer Pilar proposa una tarifa plana (40% del pressupost) lligada a la superfície (hi haurà tants drets com hectàrees) a la que es puguin anar sumant a manera de capes diferents conceptes segons els propòsits de la Unió Europea; Capes obligatòries: capa verda per aquells que facin certes pràctiques proposades per la comissió en clau mediambientals (30%), capa per a joves agricultors (2%); Capes opcionals: capa acoblada (mínim 5% ampliable sense límit pel cas d’Espanya), capa limitacions naturals específiques (5%), capa a petits agricultors, capa d’ajuda al cultiu de cotó.  

 

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat