JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Vinya i vi

22/02/2012 - JARC ALERTA ELS VITICULTORS DEL CARÀCTER PERSONAL DE LES DADES DEL REGISTRE

Veure més informació:

JARC vol alertar els viticultors que les dades que hi ha al Registre Vitícola de Catalunya (RVC) són de caràcter personal i que amb l'objectiu de protegir aquestes dades des del Departament d'Agricultura se'ls va donar una clau d'accés individual.

Segons ha pogut saber JARC, en els darrers dies, hi ha cellers que han demanat als viticultors que els facilitin aquesta clau d'accés i per això volem fer especial èmfasi en el fet que cedir-la suposa donar lliure accés a les dades personals com són la producció, els rendiments, la declaració de collita, els cellers als que s'ha venut el raïm... que no estan considerades públiques pel RVC.

Sabedors que hi ha viticultors que han cedit la seva clau d'accés als cellers i després de consultar-ho amb el DAAM, des de JARC es recomana que no es facilitin aquestes dades i que si ja s'ha fet, es demani la modificació o canvi d'aquesta clau per evitar que les dades caiguin en unes mans que no en facin un ús responsable.

Les dades públiques són les que es poden trobar a qualsevol altre registre i fan referència al municipi, polígon, parcel·la, varietat o superfície de la producció vitícola. El Registre vitícola de Catalunya es va crear el 2003, i la normativa estableix que la seva finalitat és el control del potencial de producció vitícola de Catalunya alhora que permet disposar de manera permanent i actualitzada de tota la informació per a simplificar les gestions i consultes que hagin de fer els viticultors.

 

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat