JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Cítrics

01/07/2014 - La Taca Negra: imprescindible el màxim esforç per prevenir la infecció en el sector citrícola

Veure més informació:

La Taca negra dels cítrics és una malaltia causada pel fong Guignardia Citricarpa Kiely. Aquesta malaltia afecta tant a les fulles com a la pell dels fruits. Aquests danys són únicament estètics i no afecten la qualitat interna del fruit.

 

A les fulles dels cítrics la malaltia es manifesta amb unes petites taques necròtiques, grisoses al centre i amb una vora marró clara i aurèola groguenca. En els fruits, en canvi, les taques acostumen a tenir diferents aspectes, des d'àrees deprimides rodejades per una vora marró fosca, fins a petites taques negres.

 

A la Unió Europea aquesta malaltia és absent avui dia, però podria introduir-se per plantes, varetes i fruits. Per aquest motiu és de vital importància fer un correcte control de les importacions dels països afectats per la malaltia. Aquesta es troba present a Àsia, Àfrica, Oceania, Amèrica Central, Amèrica del Sud i USA (Florida).

 

La Comissió Europea va aprovar una proposta el passat dia 28 de novembre de 2013 relacionada amb les mesures preses contra la introducció i difusió de la coneguda Taca Negra procedent de Sud-àfrica en l’horta citrícola de la UE.

 

Aquesta proposta, però, ha resultat ineficaç, ja que les mesures de restricció únicament han estat per la campanya 2012/2013. A pesar de les mesures de reforç del propi govern Sud-africà, al llarg d’aquest passat 2013 hi ha hagut un augment d’intercepcions de partides infectades.

 

La introducció de la malaltia de la Taca Negra als cítrics de la Unió Europea, implicaria un augment del cost de producció per tractaments de fitosanitaris addicionals, així com una reducció de la qualitat de la fruita i el probablement tancament dels mercats d’exportació.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat