JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

24/03/2015 - JARC-COAG demana al DAAM suport econòmic per als ramaders que estan obligats a assumir importants inversions

Veure més informació:

IMPACTE DEL DECRET D'ORDENACIÓ DE LES EXPLOTACIONS RAMADERES

L’organització agrària reitera que aquesta normativa imposa càrregues econòmiques als ramaders sense assegurar-los suport econòmic per fer les inversions.

JARC-COAG considera que la mesura amb un impacte més negatiu serà el tancament perimetral de les explotacions intensives, que afectarà especialment el 90% dels productors de vaquí de llet de Catalunya (unes 700 explotacions).

JARC-COAG està realitzant jornades informatives adreçades als ramaders d’arreu de Catalunya. Concretament, avui n’ha celebrat una en el marc del Mercat del Ram.

Els representants de les sectorials ramaderes de JARC-COAG en tot moment han manifestat al Departament d'Agricultura, que el Decret d’ordenació de les explotacions ramaderes afegeix innecessàries càrregues econòmiques als productors. Consideren que algunes de les actuacions definides suposen importants inversions per als ramaders, cap millora en termes de rendibilitat, i un dubtós impacte en matèria de prevenció sanitària o seguretat.

JARC-COAG considera que la mesura que suposarà majors despeses serà el tancament perimetral de les explotacions intensives, que afecta especialment al 90% dels productors de vaquí de llet de Catalunya, és a dir, unes 700 explotacions. Aquesta normativa catalana, publicada ara fa un any, els obliga a realitzar aquestes actuacions en un període màxim de tres anys, i sense cap suport econòmic assegurat.

Segons el DAAM la col·locació de tanques perimetrals a les explotacions suposarà un cost aproximat de 15€/metre. Valoració que des de JARC-COAG es considera excessivament baixa, i que consideren variarà ostensiblement en funció de l’estructura, la dimensió o la situació de l’explotació, així com dels complements que calgui afegir a la tanca per assegurar el compliment dels seus teòrics objectius: prevenció sanitària i seguretat.

JARC-COAG reitera al DAAM que els ramaders haurien de rebre suport econòmic prioritari per fer front a totes les inversions obligades per qualsevol normativa, sigui catalana, espanyola o europea. I més encara en aquest cas, en que les actuacions imposades només pel Govern català, no suposaran un augment de la rendibilitat de les explotacions i els afegiran càrregues econòmiques que no han de suportar els ramaders d’altres indrets d'Espanya o d'Europa.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat