JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

19/03/2015 - JARC-COAG denuncia que el 2020 els ramaders de vaquí d'engreix rebran un 44% menys d'ajuts, una retallada progressiva que s'inicia enguany

    Un centenar de persones van assistir a la Jornada de la Vedella de Lleida

Veure més informació:

JORNADA DE LA VEDELLA A LLEIDA

L’organització agrària destaca que la reforma de la PAC (Política Agrària Comuna) suposarà, a partir d'enguany, una reducció mitjana anual del 14% dels ajuts que rebien els agricultors i ramaders catalans. I lamenta que uns dels més perjudicats seran els ramaders de vaquí d’engreix, que el 2020 s’estima que perdran un 44% (15 M€) del suport que rebien fins ara (uns 15 M€).

Durant la jornada celebrada ahir al vespre a Lleida, que aplegà més de 100 productors, els representants de JARC-COAG tornaren a remarcar que el greu problema de la reforma de la PAC és que continua deixant la porta oberta als absentistes. No es prioritza el recolzament cap als agricultors i ramaders professionals, per tant, alguns d’ells incomprensiblement queden exclosos del sistema d’ajuts i altres es veuen greument afectats.

El Cap sectorial del vaquí de carn de JARC-COAG i president de l’organització a Lleida, Joan Carles Massot, destacà que uns dels grans perjudicats pel nou model de la PAC (Política Agrària Comuna) 2015-2020, són les explotacions de vaquí de carn d’engreix. L’organització agrària estima que el 2020 aquestes perdran un 44% del suport econòmic que rebien fins ara (uns 15 M€). Així inaugurà la Jornada de la Vedella que l’organització agrària celebrà ahir al vespre a Lleida, i que aplegà més de cent productors.

Durant l’acte els màxims responsables tècnics de COAG i de JARC, Jose Luís Miguel i Jordi Vidal, informaren amb detall sobre l'impacte que la reforma de la normativa d’ajuts tindrà sobre els ramaders de vaquí intensiu, i la desastrosa  evolució d'aquest recolzament econòmic.

Per acabar, en Francesc Boronat, President de JARC-COAG Catalunya, tornà a denunciar que el greu problema de la reforma de la PAC és que continua sense tancar la porta a aquells qui no es dediquen professionalment a l’activitat agrícola o ramadera. Aquest lamentable error de base, reivindicat des de fa anys per l’organització agrària, provoca que molts agricultors i ramaders professionals es quedin sense el suport econòmic que els caldria.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat