JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

26/02/2015 - JARC-COAG aconsegueix una pròrroga en la contractació d'assegurances de fruiters per evitar que els pagesos es quedin sense cobertura

Veure més informació:

Davant els retards d'ENESA (Entitat Estatal d'Assegurances Agràries depenent del Ministeri d'Agricultura) en l’assignació de les subvencions de les assegurances, JARC-COAG va demanar una pròrroga a aquest organisme, per evitar que molts fructicultors es quedessin sense cobertura per la propera collita, per causes purament burocràtiques o de gestió.

Els fructicultors que estaven més afectats per aquest problemàtica eren els nous assegurats, és a dir, aquells que van fer la DUN (Declaració Única Agrària) per primer cop l’any 2014 i que no havien contractat abans cap assegurança, o bé pagesos que havien regularitzat recentment alguna incidència ambla Seguretat Socialo Hisenda.

Davant el nerviosisme dels agricultors, per la lenta gestió d'ENESA, JARC-COAG va demanar una justificada pròrroga que, finalment s’ha concedit fins el 6 de març de 2015.

L’organització agrària, que realitza una important tasca d’informació i assessorament personalitzat en aquest àmbit, considera que actualment la contractació d’una assegurança és vital per donar certa seguretat als fructicultors.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat