JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

17/09/2019 - JARC reclama al DARP que la bestreta del 70% dels ajuts directes de la PAC 2019 es faci el 16 l’octubre

  • Aquesta data marca l’inici del període de pagament establert per normativa, un cop assegurat que el Departament d’Agricultura ha pogut realitzar els controls sobre les sol·licituds presentades pels pagesos durant el període DUN 2019. 
  • L’organització agrària destaca la importància d’agilitzar al màxim un pagament de gran importància per al sector, que facilita una liquiditat molt necessària a més de 42.000 productors catalans, i que en molts casos han estat afectats per la crisi de preus, la sequera o els incendis. 

Barcelona, 17 de setembre de 2019. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha demanat al Departament d’Agricultura que faci efectiu el pagament de la bestreta del 70% de l’ajut de pagament bàsic, del greening, del complement de joves i de l’ajut del règim de petits agricultors (ajuts abans englobats i coneguts com a Pagament Únic) el dia 16 d’octubre. Aquesta data, coincideix amb el primer dia en què per normativa s’autoritza l’abonament d’aquests ajuts sol·licitats pels productors durant el període DUN 2019. 

L’entitat agrària afirma que aquest suport econòmic és molt important per més de 42.000 pagesos, ja que facilita una liquiditat molt necessària per a empreses que sovint reben un preu molt i molt baix pels aliments produïts, a més d’haver patit les conseqüències de la sequera, i els incendis de Ribera d’Ebre, El Segrià i Les Garrigues.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat