JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

02/08/2019 - JARC exigeix la retirada de l’os Goiat i la compesanció dels afectats

    Joan Carles Massot, president de JARC Lleida, acompanyat del tècnic de l'oficina de Tremp, entregant la petició

L’entitat ha presentat un escrit conjunt amb UAGA-COAG al Departament de Territori i Sostenibilitat per l’extracció d’aquests exemplars del territori aragonès.

Barcelona, 2 d’agost de 2019. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i Unión de Agricultores y Ganaderos de Aragón (UAGA-COAG) s’ha dirigit a la conselleria per instar-la a realitzar les accions pertinents per la retirada de l’ós Goiat del territori aragonès i es responsabilitzi de tots els danys ocasionats i que pugui ocasionar aquest ós depredador. Les dues entitats demanen a l’Administració que adopti mesures preventives contundents  per evitar més perjudicis, i que indemnitzi a tots els ramaders afectats, tant catalans com aragonesos, donat que ambdós pateixen des de fa molt de temps les conseqüències dels seus atacs.

JARC dóna recolzament als seus companys ramaders aragonesos en relació als danys que està patint el seu bestiar a diferents municipis del Pirineu Aragonès, com a conseqüència dels atacs de l’os Goiat, la presència del qual és conseqüència del programa de reintroducció d’aquesta espècie gestionada per la Generalitat de Catalunya.

Al text presentat conjuntamente per les dues organitzacions han sol·licitat:

  • Que es retiri definitivament aquest ós depredador del Pirineu català i aragonès, donat que la seva presència al territori ha ocasionat durant molt de temps i de forma reiterada innumerables danys a la cabana ramadera catalana i aragonesa.
  • Que la Generalitat de Catalunya, i en concret aquest Departament, com a responsable del programa de reintroducció d’aquesta espècie al Pirineues adopti mesures preventives contundents que evitin la producció del dany; així com en la reparació del mateix, en cas de produir-se, mitjançant les corresponents indemnitzacions als ramaders catalans i aragonesos.
Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat