JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

15/07/2019 - JARC demana que se sancioni l’entrada il·legal en una granja de vaques del Vallès Oriental

Veure més informació:

L’organització agrària considera que l’assalt, efectuat ahir al matí per un grup de 160 activistes animalistes a una granja de vaques a Sant Antoni de Vilamajor, suposa un risc contra la salut i el benestar dels animals i atempta contra el dret a la propietat privada. 

 

Barcelona, 15 de juliol de 2019. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) sol·licita que l’entrada il·legal d’un grup de 160 adolescents en una granja de vaques situada a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) diumenge a les 10 del matí sigui sancionada de forma exemplar.  

Aquest tipus d’accions pretenen perjudicar la imatge del sector ramader i causen un gran perjudici al titular de la granja en posar en risc la salut i el benestar dels animals. De fet, l’entrada il·legal d’un grup tan nombrós de persones en una explotació ramadera és un delicte contra la propietat privada i comporta els següents riscos: 

  • Contra la salut dels animals: Qualsevol persona aliena a l’explotació, que entra il·legalment sense el consentiment del propietari, no respecta els protocols de bioseguretat implantats a la granja, per tant, suposa un alt risc de transmissió de malalties al bestiar. 
  • Contra la salut pública: Una explotació de vaques és la primera baula de la cadena làctia que té com a finalitat l’alimentació humana, per tant, després d’una acció com la de la matinada del diumenge cal implantar mesures addicionals a la granja per evitar perjudicis sanitaris als consumidors.
  • Contra el benestar animal: Les vaques poden patir un episodi d’estrès per l’entrada a la granja d’un grup tan nombrós de persones que no es comporten com ho fan els seus cuidadors. Aquest fet pot provocar-los lesions en intentar fugir i immunodepressió.  

Les explotacions ramaderes catalanes compleixen amb la normativa europea de benestar animal i seguretat alimentària, una de les més estrictes del món. En concret, els productors de vaques fan esforços humans i materials, que van més enllà exigències establertes des de les diferents administracions, sent els primers interessats a millorar la productivitat i reforçar la imatge de la feina ben feta.  

Tenint en compte la tasca realitzada pels ramaders, JARC considera intolerables accions com la del passat diumenge que només pretenen perjudicar i desprestigiar el sector lacti de forma injusta i, per aquest motiu, exigeix a les diferents administracions que vetllin per restablir els drets vulnerats i estableixin totes les mesures sancionadores que corresponguin a aquesta acció.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat