JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

16/05/2019 - JARC és la veu més crítica

    foto

Veure més informació:

JARC és la veu més crítica

 

L’organització agrària es mostra contrària a que la promoció de la fruita dolça la paguin només els productors catalans. Defensa crear una Interprofessional estatal, on els costos de les actuacions es reparteixen entre tots els agents que intervenen en la producció i comercialització de la fruita.

L’entitat ha demanat a la consellera d’Agricultura que no aprovi les extensions de norma plantejades per Afrucat, perquè no son la millor opció per als productors catalans. Continuarà argumentant el seu posicionament en una propera reunió bilateral.

La preocupació per la manca de pressupost i la necessitat de millorar el control de la fauna salvatge, varen ser altres temes plantejats per JARC.

 

Barcelona, 16 de maig de 2019. Xavier Vela, president de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), ha exposat el posicionament de la sectorial de fruita dolça de l’organització en relació a les extensions de norma plantejades per l’Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya (Afrucat) durant la reunió de la Taula Agrària convocada per la consellera Teresa Jordà.

JARC es mostra contrària a que només els productors catalans de poma, pera, préssec i nectarina hagin de pagar 50 euros per hectàrea per posar en marxa mesures de promoció, quan el sector té la possibilitat de crear una Interprofessional estatal on participin en el finançament d’aquestes actuacions tots els agents que intervenen en la producció i comercialització de la fruita.

El DARP no hauria d’aprovar les extensions de norma d’Afrucat

Durant la reunió, JARC ha sol·licitat a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que no aprovi les extensions de norma plantejades per Afrucat.

Representants de la sectorial de la fruita dolça de l’organització agrària mantindran una reunió bilateral amb Jordà per plantejar amb més detall els seus arguments.

Preocupats per la pròrroga pressupostària

Xavier Vela ha exposat la preocupació de l’entitat que presideix per l’actual situació pressupostària del departament d’Agricultura.

“La consellera s’ha compromès a tirar endavant noves mesures per millorar la situació del sector, com l’increment del suport adreçat als joves i als agricultors professionals en la contractació de les assegurances agràries, el Pla d’arrencada de la fruita dolça, entre d’altres, i no acceptarem que tot quedi en paper mullat per falta de pressupost”, afirma Vela.

Reduir les poblacions de fauna salvatge amb altres mètodes

Jaume Bernis, cap sectorial de porcí de JARC, ha intervingut durant la Taula Agrària per tornar a defensar que la nova normativa sobre dejeccions ramaderes, que s’ha de publicar enguany, permeti l’ús d’analítiques per demostrar la quantitat exacta de nutrients presents en les dejeccions del bestiar, aspecte que reduirà la superfície necessària per aplicar-les com a fertilitzants.

D’altra banda, reitera la importància d’incrementar les mesures de control enfront de la Pesta Porcina Africana i la implantació de noves mesures per reduir la població de fauna salvatge.

En aquest darrer punt, Bernis proposa que es faciliti l’ús de gàbies per capturar porcs senglars, davant l’evidència que els danys produïts per la fauna salvatge a agricultors i ramaders no s’estan reduint amb les actuacions dels caçadors, i les poblacions de senglars, conills o cabirols no paren de créixer.

 

Més informació:

Xavier Vela, president de JARC (tel. 628 754 181)

Jaume Bernis, cap sectorial de porcí de JARC i COAG (tel. 649 193 575)

David Borda, cap sectorial de fruita dolça de JARC i COAG (Tel. 607 381 663)

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat