JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

09/05/2019 - JARC demana al Ministeri d’Agricultura que dupliqui el suport econòmic per renovar la maquinària agrícola

    foto

Veure més informació:

JARC demana al Ministeri d’Agricultura que dupliqui el suport econòmic per renovar la maquinària agrícola

 

L'alta demanda consumeix el 95% del pressupost del Pla Renove de maquinària agrícola en tot just un mes. Dels 5 milions pressupostats, només queden disponibles 265.000€.

L’organització agrària catalana indica que el pressupost assignat és clarament insuficient per a respondre a les necessitats de renovació del Parc de Maquinària Agrícola.

 

Barcelona, 9 de maig de 2019.Joves Agricultors de Catalunya (JARC) ha demanat al Ministeri d'Agricultura que incrementi la partida pressupostària per al Pla Renove 2019 de maquinària agrícola, almenys duplicant-la, davant l'extraordinària demanda del present exercici. Aquesta petició s’ha realitzat a través de la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), entitat estatal a la qual pertany JARC.

L’organització agrària catalana subratllat que en un mes s'ha consumit el 95% del pressupost del Pla Renove. Dels 5 milions pressupostats inicialment, a dia d’avui, només resten disponibles 265.000 euros. Aquest fet, demostra que la partida pressupostària de 5 milions és clarament insuficient per a la demanda existent, tenint en compte que el termini de sol·licitud finalitza el 15 de setembre.

JARC considera imprescindible un major esforç pressupostari per a atendre les diverses necessitats de mecanització i modernització de l'agricultura catalana, incorporant màquines energèticament més eficients, amb major capacitat de treball, més segures i més respectuoses amb el medi ambient.

 

Convocatòria Pla Renove 2019

El passat 12 d'abril de 2019, es va publicat al Butlletí Oficial de l’Estat l'extracte de l'Ordre del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), per la qual es convoquen les ajudes corresponents al Pla de Renovació del Parc Nacional de Maquinària Agrícola (PLA RENOVE) per a l'exercici 2019.

Tal com es recull en aquesta convocatòria, s'amplien els equips subvencionables respecte a 2018. S'inclouen tractors, màquines automotrius de recol·lecció, determinada maquinària arrossegada com equips fitosanitaris, abonadores, sembradores directes, cisternes de purí amb dispositiu de localització del producte en el sòl i dispositius de localització independents per a la seva instal·lació en una cisterna en ús.

 

Enllaç a l’Ordre:

https://www.mapa.gob.es/es/agricultura/temas/medios-de-produccion/ordencorreccion3-4-20193_f_e_tcm30-508076.pdf

 

Per més informació:

Xavier Vela Bru, president de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC): tel. 628.754 181                                      

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat