JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

26/03/2019 - JARC aconsegueix una rebaixa superior al 5% en el cost de l’assegurança agrària per als joves i per als agricultors professionals

    foto

Veure més informació:

JARC aconsegueix una rebaixa superior al 5% en el cost de l’assegurança agrària per als joves i per als agricultors professionals

 

La disminució respon al compromís d’Agricultura d’incrementar un 2% la subvenció autonòmica per la contractació d’assegurances adreçada a aquests col·lectius.

Els representants dels productors celebren la millora, però la consideren insuficient. Recorden que les persones que els joves que inicien l’activitat agrària han de pagar un 10% més que la resta de productors pel fet de no tenir un historial de contractació previ.

 

Barcelona, 26 de març de 2019. Agricultura ha confirmat a Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) que es compromet a incrementar un 2% la subvenció autonòmica adreçada als agricultors professionals i als joves per facilitar la contractació de les assegurances agràries. Aquest augment, els hi suposarà una reducció del cost superior al 5%.

L’organització agrària catalana porta anys reivindicant millores per aquests dos col·lectius i així ho va traslladar a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la darrera reunió bilateral celebrada el 20 de desembre de l’any passat.

Posteriorment, el 22 de gener d’enguany, JARC va reiterar la sol·licitud per escrit a Agricultura, argumentant, entre altres, que les persones que s’incorporen a l’activitat agrària havien de pagar un 10% més que la resta de productors en la contractació de l’assegurança agrària pel fet de no tenir historial previ. En aquest sentit, l’organització agrària celebra la millora, però manté les negociacions amb Agricultura per evitar perjudicis als emprenedors.

Els representants dels productors també han defensat incrementar el suport adreçat als agricultors professionals en tots els àmbits, donat que els consideren clau per assegurar la producció d’aliments, vetllar pel manteniment d’uns territoris d’alt valor ambiental i social i incrementar l’activitat econòmica de les zones rurals.

 

Per més informació:

Xavier Vela Bru, president de JARC (tel. 628.754 181)

Xavier Purroy Alonso, cap sectorial de joves de JARC (tel. 618.826.037)

                                      

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat