JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

19/03/2019 - JARC demana que es sancioni l’entrada il·legal en una granja de porcs del Vallès Oriental

    foto porc

JARC demana que es sancioni l’entrada il·legal en una granja de porcs del Vallès Oriental

 

L’organització agrària considera que l’assalt, efectuat la matinada de diumenge per un grup d’activistes animalistes a una granja de porcs a Sant Antoni de Vilamajor, suposa un risc contra la salut i el benestar dels animals i atempta contra el dret a la propietat privada.

Barcelona, 19 de març de 2019. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) sol·licita que l’entrada il·legal d’un grup d’activistes animalistes en una granja de porcs situada a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) la matinada del passat diumenge sigui sancionada de forma exemplar.

Aquest tipus d’accions pretenen perjudicar la imatge del sector ramader i causen un gran perjudici al titular de la granja en posar en risc la salut i el benestar dels animals. De fet, l’entrada il·legal de persones en una explotació ramadera és un delicte contra la propietat privada i comporta els següents riscos:

  • Contra la salut dels animals: Qualsevol persona aliena a l’explotació, que entra il·legalment sense el consentiment del propietari, no respecta els protocols de bioseguretat implantats a la granja, per tant, suposa un alt risc de transmissió de malalties al bestiar.
  • Contra la salut pública: Una explotació de porcí és la primera baula de la cadena càrnica que té com a finalitat l’alimentació humana, per tant, després d’una acció com la de la matinada del diumenge cal implantar mesures addicionals a la granja per evitar perjudicis sanitaris als consumidors.
  • Contra el benestar animal: Els porcs poden patir un episodi d’estrès per l’entrada a la granja d’un nombrós grup de persones que no es comporten com ho fan els seus cuidadors. Aquest fet, pot provocar-los lesions en intentar fugir i immunodepressió.

Les explotacions ramaderes catalanes compleixen amb la normativa europea de benestar animal i seguretat alimentària, una de les més estrictes del món. En concret, els productors de porcí han fet grans esforços, humans i materials, per adaptar-se a les noves exigències establertes des de les diferents administracions, sent els primers interessats en millorar la productivitat i reforçar la imatge de la feina ben feta.

Tenint en compte la tasca realitzada pels ramaders, JARC considera intolerable accions com la del passat diumenge que només pretenen perjudicar i desprestigiar el sector porcí de forma injusta i, per aquest motiu, exigeix a les diferents administracions que vetllin per restablir els drets vulnerats i estableixin totes les mesures sancionadores que corresponguin a aquesta acció.

 

Per a més informació: Jaume Bernis i Castells, cap sectorial del porcí de JARC (tel. 649.193.575).

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat