JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

20/12/2018 - JARC demana a Jordà que Catalunya doni més suport als joves i als agricultors professionals per a la contractació d’assegurances agràries

    Foto

Reunió bilateral de representants de la sectorial de fruita dolça de JARC amb la consellera Jordà

Reunió bilateral de representants de la sectorial de fruita dolça de JARC amb la consellera Jordà 

  

JARC demana a Jordà que Catalunya doni més suport als joves i als agricultors professionals per a la contractació d’assegurances agràries

 

La sectorial de fruita dolça de l’organització agrària vol que Agricultura es comprometi a establir subvencions superiors en la contractació per als agricultors professionals i per als joves que s’incorporen. Actualment, els darrers han de pagar un 10% més per contractar les mateixes cobertures pel fet de no tenir un historial previ.

 

Barcelona, 20 de desembre de 2018. Representants de lasectorial de fruita dolça de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), encapçalats per David Borda, màxim representant dels fructicultors, i Xavier Vela, president de l’organització agrària catalana, es reuniran amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, a la seu del departament a Barcelona a les 17 hores.

L’objectiu de JARC és aconseguir el compromís del departament d’establir una ordre d’ajuts catalana d’assegurances agràries que doni més suport econòmic per a la contractació als agricultors professionals i als joves que s’incorporen al sector.

Actualment, l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA) estableix un percentatge de subvenció per a la contractació d’assegurances en funció del tipus de col·lectiu (joves, agricultors professionals, soci d’una organització de productors, etcètera) i Catalunya es limita a afegir diners amb els mateixos criteris. JARC, però, demana establir noves regles de joc autonòmiques per prioritzar el suport econòmic adreçat als professionals i als joves que s’incorporen al camp, col·lectius que considera claus per al futur de la pagesia catalana.

L’entitat aclareix que ara, un jove ha de pagar un 10% més per la contractació de les assegurances pel simple fet de no tenir un historial de contractació previ. Aquesta situació no es correspon al risc assumit, donat que quan una persona s’incorpora a l’activitat agrària ha d’afrontar moltes inversions i un sinistre (pedregada, ventada, gelada, etcètera) podria complicar enormement la viabilitat de la seva nova empresa si no disposa d’una assegurança.

Durant la reunió de treball, els representants de la sectorial de fruita dolça de JARC exposaran altres peticions que no són competència directa de la conselleria d’Agricultura, per tal que siguin assumides i defensades per l’equip de Jordà a Madrid o Brussel·les. Entre elles destaquen dues: la voluntat d’aconseguir que els fructicultors professionals no continuïn exclosos dels ajuts directes de la PAC i que no se’ls continuï perjudicant fiscalment, aplicant-los una reducció dels mòduls de l’IRPF que no es corresponen amb els rendiments actuals de les explotacions de fruita dolça.

 

 

Per a més informació: David Borda, cap sectorial de fruita dolça de JARC (tel. 607 381 663)

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat