JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

09/10/2018 - JARC reclama que el sector es conjuri per autoabastir-se dels garrins que necessita sense haver d’importar-ne

Veure més informació:

JARC reclama que el sector es conjuri per autoabastir-se dels garrins que necessita sense haver d’importar-ne

Les xifres demostren que, si hi ha voluntat i responsabilitat per part del sector, no cal que entrin garrins de fora del país per cobrir les necessitats del sector.

La PPA serà ben present a la jornada que l’organització agrària farà aquest dijous a Alcarràs. S’abordaran més qüestions com l’ús dels medicaments i els reptes del sector en la vessant tecnològica i econòmica que anirà a càrrec de Xavier Sala Martín

 

Lleida, 9 d’octubre de 2018. La proposta que l’organització agrària ha llençat al sector consisteix en què ningú porti garrins de fora. Per això, cal que els ramaders, importadors i integradores s’asseguin per posar damunt la taula la seva realitat pel que fa a excedents i necessitats.

Aquest punt de trobada ha de permetre que els agents del sector porcí que tinguin excedents de cries de porcs puguin abastir als que els en manca. Les xifres apunten que aquesta possibilitat és factible i suposaria un pas de gegant en la lluita preventiva perquè la PPA (Pesta Porcina Africana) no entri al nostre territori.

JARC apel·la directament al sector perquè l’administració té les mans lligades per poder legislar en aquesta matèria, ja que no pot prohibir la importació de garrins. Ara bé, a ella li demana que encapçali aquesta proposta de JARC proposant a tots els agents implicats per a què l’apliquin. Dit d’una altra manera, l’organització agrària demana que sigui l’administració qui abanderi la trobada en una mateixa taula per assolir aquest objectiu d’autoabastiment de garrins sense dependre dels mercats exteriors.

JARC, a més, ha tornat a reclamar a totes les parts implicades (ramaders, transportistes,...) que extremin les mesures de prevenció i bioseguretat i ha recordat que l’entrada de la PPA podria suposar la ruïna econòmica del sector, ja que en podria frenar de cop les exportacions.

Les mesures preventives contra la PPA seran uns dels eixos de la 5a jornada del porcí que es tractarà aquest dijous al matí a Lo Casino d’Alcarràs. A més, destaca la presència de Xavier Sala Martí que farà una conferència sobre els reptes tecnològics i econòmics del sector. A hores d’ara, la jornada frega els 300 inscrits.

 

Per a més informació: Jaume Bernis, cap sectorial del porcí de JARC (tel. 649.193.575)

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat