JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

23/07/2018 - Viticultors del Cava demana el vot als productors el 26 de juliol a les eleccions de la DO del Cava per aconseguir millor preu i garantir la qualitat del raïm i el vi

Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès formen la candidatura unitària Viticultors del Cava

Viticultors del Cava demana el vot als productors el 26 de juliol a les eleccions de la DO del Cava per aconseguir millor preu i garantir la qualitat del raïm i el vi

 

Viticultors del Cava, candidatura unitària integrada per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès, va celebrar ahir l'acte final de campanya a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) demanant el vot dels viticultors al Cens B (titulars d'explotacions vitícoles que no són socis de cooperatives o societats  de transformació). La coalició fa una crida a la mobilització a les eleccions de dijous, 26 de juliol, i recorda que l’horari de votació és de 11 a 18 hores.

La coalició catalana vol continuar treballant de manera transparent i eficaç, apostant amb força per l’augment del preu del raïm i del vi, per la qualitat de la producció i per la unitat dels viticultors. La candidatura dóna suport a les produccions que fan augmentar aquest valor afegit, com seria el cava premium i el cava ecològic, el volum dels quals ha crescut el darrer any: la producció ecològica ha crescut un 48% el 2017 respecte del 2016, i el premium a experimentat un creixement de l'11% durant el mateix període.

Aquesta candidatura ja es va presentar fa cinc anys, però en ser l’única no hi va haver eleccions. Enguany es presenten dues més: Coop Cava Requena i APAG Extremadura ASAJA, per la qual cosa, és molt important que els productors vagin a votar per mantenir un model pel qual s’ha treballat conjuntament des de Catalunya durant molts anys.

Viticultors del Cava demana el vot als viticultors per al Cens B, que li corresponen 3 vocals i són cridats a votar un total de 2.944 viticultors, i fa una crida a la participació a tot el sector productor en tots els censos d'aquestes eleccions. Així, Viticultors del Cava expressa el seu suport a la candidatura Cooperativistes del Cava, per als Cens A (titulars d'explotacions vitícoles que són socis de cooperatives o societats de transformació), i a la candidatura AVC-FCAC, per al cens Cens C (titulars de bodegues elaboradores de vi base).

Els censos A,B i C representen el sector productor de raïm i de vi base, i obtenen una representació de sis vocals, que juntament amb els sis dels cellers elaboradors sumen la representació paritària de 12 vocals al Consell de la DOP Cava. Es tracta d’una DOP supraautonòmica, és a dir, que inclou municipis de diverses autonomies. Segons les darreres dades oficials ofertes pel Consell Regulador, al setembre de l’any passat formaven part de la DOP Cava 6.668 explotacions, que englobaven 36.110 hectàrees, de les quals, 30.454 corresponien a Catalunya, 3.136 al País Valencià, 1.363 a Badajoz, 913 a Saragossa, 100 a la Rioja, 100 a Navarra, 28 a Àlaba i 13 a Burgos. A dia d’avui, segons dades facilitades pel Consell Regulador, les hectàrees totals estarien al voltant de les 38.000.

 

Eleccions DOP Cava candidatura Viticultors del Cava CENS B

Candidats d’Unió de Pagesos:

Antoni Borràs Bes, Sant Martí de Riucorb (Urgell). Suplent: Miquel Sendra Ferrando, Aiguamúrcia (Alt Camp)

Candidats de JARC:

Jaume Domènech Ferré, Sant Martí Sarroca (Alt Penedès). Suplent: Isabel Vidal Marsal, Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)

Candidats de l'Associació de Viticultors del Penedès:

Joan Pascual Ferran, Sant Cugat de Sesgarrigues (Alt Penedès). Suplent: Santiago Vallès Cerdà, Pla del Penedès (Alt Penedès)

 

Meses electorals Eleccions DO Cava 2018:

1. VILAFRANCA 1: Centre Àgora (Pl. de l'Àgora, 1. 08720 Vilafranca del Penedès).
2. VILAFRANCA 2: Centre Àgora (Pl. de l'Àgora, 1. 08720 Vilafranca del Penedès).
3. SANT SADURNÍ: Casal d'Entitats (C/ Marc Mir, 15. 08770 Sant Sadurní d'Anoia).
4. SANT MARTÍ SARROCA: Sala Polivalent (Rbla. Catalunya. 08731 Sant Martí Sarroca).
5. L’ARBOÇ: Centre Polivalent (Cruïlla carrer Boleda i carrer Nord. 43720 L'Arboç).
6. VALLS 1: Oficina Comarcal DARP Generalitat (C/ de la Vallvera, 9, 1a planta. 43800 Valls).
7. VALLS 2: Oficina Comarcal DARP Generalitat (C/ de la Vallvera, 9, 1a planta. 43800 Valls).
8. MONTBLANC: Oficina Comarcal DARP Generalitat (C/ de l'Espluga de Francolí, 5. 43400 Montblanc).
9. SANT MARTÍ DE MALDÀ: Local Social (Rabal de Tàrrega, 2. 25344 Sant Martí de Maldà).
10. LOGROÑO: Oficina de Viñedo (C/ Estambrera, 7-9. 26071 Logroño).
11. CARIÑENA: Sede Consejo Regulador DOP Cariñena (Camino de la Platera, 7. 50400 Cariñena).
12. REQUENA: Oficina Comarcal Agraria de Requena (Plaza Valentín García Tena nº 1. Requena).
13. ALMENDRALEJO: Estación Enológica (Av. Presidente Carlos Rodríguez Ibarra, s/n. 06200 Almendralejo).

 

Més informació: Jaume Domènech, de JARC (tel. 649 854 893)

 

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat