JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

23/05/2018 - JARC inicia a Brussel·les la campanya reivindicativa “Per una agricultura professional, per un agricultura amb agricultors”

Després d'analitzar la proposta de Perspectives financeres de la UE 2021-2027 i en la setmana prèvia a la presentació dels textos jurídics de la reforma de la PAC

JARC inicia a Brussel·les la campanya reivindicativa “Per una agricultura professional, per un agricultura amb agricultors”


  • El president de JARC, Francesc Xavier Vela, acompanyat pel president de JARC a Barcelona, Joan Esteve, i el representant de l’entitat a COAG, Jaume Bernis, es reuneixen a Brussel·les amb destacats representants del Parlament i la Comissió Europea per mostrar el seu rebuig a la proposta de retallada dels fons agraris i per reclamar una Política Agrària Comuna (PAC) forta, que garanteixi la seguretat alimentària de la UE.

  • L’organització agrària catalana vol deixar clar que no es pot reduir el suport adreçat als pagesos i ramaders professional.


Brussel·les, 23 de maig de 2018. Els representants de JARC, acompanyats d’una nodrida delegació de la Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos (COAG) inicien aquesta setmana a Brussel·les la campanya reivindicativa “PER UNA AGRICULTURA PROFESSIONAL, PER UNA AGRICULTURA AMB AGRICULTORS”, amb la qual pretenen posar en relleu la importància estratègica de la Política Agrària Comuna (PAC) per garantir la seguretat alimentària dels 500 milions de ciutadans europeus i donar resposta als grans reptes que ha d'afrontar la UE, tals com la lluita contra el canvi climàtic, la globalització de l'economia, la transformació digital i el despoblament de les zones rurals.

Mig centenar d'agricultors i ramaders, representatius de les diferents Comunitats Autònomes i sectors productius de l’Estat esanyol, encapçalats pel Secretari General de COAG, Miguel Blanco, es reuniran durant avui i demà amb representants del Parlament i la Comissió Europea per mostrar el seu rebuig a la retallada del 16,6% dels fons agraris que recull la proposta de perspectives financeres per al període 2021-2017 i per  reclamar una PAC amb un pressupost fort.

Avui, la delegació de COAG participarà al Parlament Europeu en un seminari organitzat per la Coordinadora Europea Via Campesina que sota el títol “Una PAC per als Pagesos i Ciutadans”, analitza el futur de la Política Agrària Comuna. Durant l'esdeveniment, la delegació de productors podrà exposar la seva visió als diferents euro-parlamentaris i als màxims responsables de la Direcció general d'Agricultura de la UE, John Clarke i Rudolf Moegele.

Demà, es desenvoluparà una jornada de treball amb destacats membres de la Comissió Europea. Durant aquesta sessió es mantindran reunions bilaterals amb:

-       Cristina Rueda, responsable de la comunicació de reforma de la PAC (Gabinet del Comissari d'Agricultura, Phil Hogan), per abordar el present i el futur de la PAC.

-       Fabienne Santini, Conseller Econòmic de Direcció de Mercats i Observatoris de la Direcció general d'Agricultura de la CE, per tractar iniciatives que millorin la cadena de valor alimentària.

-       José Manuel Hernández Luque, membre de la Unitat de “Coherència del desenvolupament rural” de la Direcció general d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la CE, per abordar els reptes econòmics, socials i mediambientals de les zones rurals al segle XXI.

-       Mª Ángeles Benitez i Luis Carazo, Directora General i Cap de la Unitat de “Productes Animals” de la DGA,  per abordar l'efecte dels tractats comercials amb tercers països al mercat comunitari.

 

Per a més informació:

Francesc Xavier Vela, president JARC (tel. 652 837 078)


Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat