JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

11/05/2018 - En Francesc Xavier Vela, pagès de la Terra Alta, nou president de JARC

    CE

Veure més informació:

Nou president de JARC

En Francesc Xavier Vela, pagès de la Terra Alta, nou president de JARC

 

 

  • “Sóc pagès. Treballo la terra des de ben jove, i actualment em dedico al cultiu d’ametllers, oliveres, vinya i cirerers a Corbera d’Ebre, el meu poble, situat a la Terra Alta”, així es presenta el nou president de la segona organització més representativa del camp català.
  • “El meu compromís és defensar millors condicions per als productors professionals: preus de venda que ens permetin viure del camp, evitar retallades en els ajuts clau, facilitar el relleu generacional, reduir els danys produïts per la fauna salvatge, entre d’altres. Però, per tirar endavant aquests reptes caldrà voluntat política per destinar-hi més pressupost i no mirar cap a una altra banda mentre la pagesia va desapareixent” afirma Vela.

 

Barcelona, 15 de maig de 2018. Durant l’Assemblea General Extraordinària de l’organització agrària JARC, celebrada a La Casa de l’Agricultura situada a Barcelona, els associats han ratificat en Francesc Xavier Vela i Bru com a president de l’entitat. La seva candidatura ha estat presentada pel Comitè Executiu de l’organització, òrgan de representació de tots els territoris.

El nou màxim representant no és cap nouvingut, membre de la Junta territorial de JARC a Tarragona des de fa 8 anys, sent vicepresident i representant de les Terres de l’Ebre des del 2015, i president de Tarragona des del juliol de l’any passat.

“Sóc pagès. Treballo la terra des de ben jove, i actualment em dedico al cultiu d’ametllers, oliveres, vinya i cirerers a Corbera d’Ebre, el meu poble, situat a la Terra Alta”. Així es defineix en Francesc Xavier Vela, de forma senzilla i clara.

El meu compromís és defensar millors condicions per als productors professionals: preus de venda que ens permetin viure del camp, evitar retallades en els ajuts clau, facilitar el relleu generacional, reduir els danys produïts per la fauna salvatge, entre d’altres. Però, per tirar endavant aquests reptes caldrà voluntat política per destinar-hi més pressupost i no mirar cap a una altra banda mentre la pagesia va desapareixent” afirma el nou president.

Vela és una persona molt activa i implicada en el territori que l’ha vist créixer. Nascut a Corbera d'Ebre, treballa 120 hectàrees de terra, ofereix serveis de plantació a tercers i ha tret temps per ser membre de la Junta de Reg, la Cooperativa del seu municipi i la Unió Agrària de Reus.

 

Joan Biosca al capdavant de JARC Tarragona

El nou càrrec d’en Francesc Vela ha deixat lliure la presidència de l’entitat a Tarragona. Durant l’Assemblea territorial, els associats d’aquest territori van escollir en Joan Biosca Forcadell per encapçalar-los.

Biosca, ha estat fortament vinculat a JARC des dels seus inicis. Havent ocupat anys enrere el càrrec de president a Tarragona, és una persona molt ben valorada per la seva expertesa i dedicació al sector agrari. Productor d’olives, garrofes, taronges i caquis a Ulldecona (Montsià), es defineix com un pagès vocacional, dels que parlen igual de clar als despatxos que al tros.

En Joan Biosca serà, novament, el màxim representant dels agricultors i ramaders de JARC a Tarragona, defensant els aspectes que més els preocupen a dia d’avui: preus dignes per als seus productes, reducció important de les poblacions de fauna salvatge, facilitats d’accés a les infraestructures de reg, evitar retallades d’ajuts per als professionals i facilitar la incorporació de joves al camp. A ningú escapa, que lademarcació de Tarragona ha patit un descens de més de 8.000 productors en només dues dècades (-61,8%), aspecte que preocupa enormement a l’organització agrària.

 

Per a més informació:

Francesc Xavier Vela, president JARC (tel. 652 837 078)

Joan Biosca Forcadell, president de JARC a Tarragona (tel. 629 921 323)

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat