JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

12/04/2018 - COAG i JARC subratllen a l’ONU que per garantir els drets dels productors són imprescindibles uns preus justos al camp

Consell de Drets Humans de Nacions Unides

COAG i JARC subratllen a l’ONU que per garantir els drets dels productors són imprescindibles uns preus justos al camp

 

-       José Manuel Benitez, representant de COAG a la delegació de la Coordinadora Europea Vía Campesina, ha intervingut en el Grup de Treball Intergovernamental que aquesta setmana negocia a Ginegra la proposta de declaració de Nacions Unides (ONU) sobre els drets dels agricultors i les persones que viuen i treballen a les zones rurals.

-       JARC i COAG donen suport a aquesta històrica declaració, perquè asseguraria el dret dels productors a alimentar a les comunitats locals, obtenir uns ingressos dignes i protegir els sistemes alimentaris per al conjunt de la societat.

 

Ginebra/Madrid/Barcelona, 12 d’abril de 2018. La Coordinadora de Organizaciones de Agricultores i Ganaderos (COAG) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) han mostrat el seu suport a la proposta de declaració de Nacions Unides sobre els drets dels pagesos i les persones que treballen a les zones rurals, durant la reunió del Grup de treball Intergovernamental de l’ONU que del 9 al 13 d’abril negocia a Ginebra el text final.

Durant la seva intervenció, el representant de COAG a la  delegació de la Coordinadora EuropeaVía Campesina, José Manuel Benitez, ha subratllat que un dels pilars bàsics per garantir el drets dels pagesos es sustenta en uns preus justos per les seves produccions.

JARC i COAG consideren “històrica” la futura declaració de les Nacions Unides sobre els drets dels agricultors, perquè els asseguraria poder alimentar a les comunitats locals, obtenir uns ingressos dignes i protegir els sistemes alimentaris per al conjunt de la societat. En aquest sentir, es treballa per aconseguir el suport del Govern espanyol, ja que aquesta declaració seria un valuós instrument a nivell internacional que governs i institucions haurien de respectar, protegir i complir per evitar els abusos contra els petits i mitjans agricultors respecte a l’ús de llavors, l’acaparament de terres o l’especulació en la cadena de valor agroalimentària.

Consultar proposta de Declaració de la ONU: http://chil.me/download-file/104758-210518

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat