JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

05/04/2018 - JARC afirma que Hisenda perjudica als productors d’arròs del marge dret del Delta de l’Ebre

JARC afirma que Hisenda perjudica als productors d’arròs

del marge dret del Delta de l’Ebre


  • L’Ordre del Ministeri d’Hisenda, per la qual es redueixen per al període impositiu 2017 els índexs de rendiment net aplicables al mètode d’estimació objectiva de l’IRPF, no té en compte la minoració productiva per la “Pyricularia”, valorada entre un 30 i un 50% en funció de les parcel·les.

Terres de l’Ebre, 5 d’abril de 2018.L’organització agrària JARC presentarà un escrit al Ministeri d’Hisenda per aconseguir reduir de 0,32 a 0,11 l’índex de rendiment net aplicable al mètode d’estimació objectiva de l’IRPF 2017 per als productors d’arròs del marge dret del Delta de l’Ebre.

L’organització agrària al·lega que l’Ordre HFP/335/2018 del Ministeri d’Hisenda que estableix els esmentats índexs de rendiment, publicada el passat dilluns 2 d’abril, no té en compte la reducció de la producció d’arròs del 2017 a la zona sud del Delta per l’afectació de la “Pyricularia”, valorada entre un 30 i un 50% en funció de les parcel·les.

“Celebrem que Hisenda hagi reduït la pressió fiscal als productors d’arròs del marge esquerre del Delta per suportar els efectes del cargol poma i la Pyricularia, però no es pot oblidar dels veïns de la zona dreta del riu Ebre, que poden demostrar que la collita se’ls ha reduït a la meitat”,afirma Xavier Vela, president de JARC Tarragona.

Què és la Pyricularia?

La Pyricularia es considerada una de les principals malalties de l'arròs, degut a  la seva àmplia distribució i la seva capacitat destructiva sota condicions favorables (temperatura i humitat elevades). És una afectació complexa per la seva variabilitat patogènica i la rapidesa amb la qual aquest fong venç la resistència de la planta d'arròs, inhibint el creixement dels teixits.

 

Per a més informació: Xavier Vela i Bru, president de JARC Tarragona (Tel. 652 837 078)Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat