JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

29/03/2018 - JARC sol·licita al Ministeri d’Agricultura que asseguri el finançament a través de SAECA als fructicultors professionals

JARC sol·licita al Ministeri d’Agricultura que asseguri el finançament a través de SAECA als fructicultors professionals

 

  • L’organització agrària, gràcies a la seva vinculació a COAG, presentarà observacions al projecte d’Ordre del Ministeri d’Agricultura que regula els avals de SAECA adreçats al sector de la fruita dolça.
  • “Hem aconseguit que el MAPAMA faciliti liquiditat al sector per afrontar la crisis de preus, però seguim treballant per aconseguir que tots els titulars d’explotacions agràries prioritàries i els agricultors professionals puguin optar al finançament de l’import total de la comissió d’estudi de l’aval del SAECA ”, afirma David Borda, cap sectorial de fruita dolça de JARC i COAG.
  • L’entitat catalana, també ha demanat augmentar el capital avalat, aconseguint que  augmentés els 40 milions €, que va plantejar inicialment el Ministeri, fins els 80 milions €, considerant-lo insuficient per donar resposta a l’ampli nombre de sol·licituds esperades.

 

Barcelona, 29 de març de 2018. COAG, a instància de la sectorial de fruita dolça de JARC, presentarà observacions al projecte d’Ordre del Ministeri d’Agricultura que estableix les bases reguladores i la convocatòria de subvencions destinades a l’obtenció d’avals de SAECA (Sociedad Anónima Estatal de Caución Agraria)per als titulars d’explotacions de fruita dolça, que els garanteixin préstecs per finançar-se.

Aquesta línia de suport s’ha aconseguit gràcies a la persistència de JARC i COAG. Malgrat tot, presenten al·legacions a l’esborrany d’Ordre Ministerial, perquè no preveu finançar la comissió d’estudi de l’aval SAECA als titulars de les explotacions agràries prioritàries (EAP) ni als agricultors professionals (AP).

JARC, sempre ha considerat indispensable prioritzar el suport a un model d’agricultura professional, per tant, manté aquesta reivindicació en totes les normatives plantejades per la Comissió Europea, l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, l’organització agrària ha sol·licitat incrementar el capital avalat plantejat pel Ministeri fins els 120 milions d’euros, per donar resposta a l’ampli nombre de sol·licituds esperades, aconseguint, que s’augmentin els 40 milions inicialment proposats pel Ministeri fins als 80 milions d’euros de capital avalat. Els preus en origen de la fruita dolça han estat ruïnosos arrel del veto rus i els productors necessiten liquiditat de forma imperiosa i urgent per fer front a les següents campanyes.

 

 

Per a més informació

-       David Borda, cap sectorial de fruita dolça de JARC i de COAG (Tel. 607 381 663)

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat