JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

27/03/2018 - JARC denuncia que Territori ha incomplert l’acord d’adequació del vial alternatiu a la C-15 per a la circulació dels tractors

JARC denuncia que Territori ha incomplert l’acord d’adequació del vial alternatiu a la C-15 per a la circulació dels tractors

  • L’organització agrària informa, que durant la darrera reunió celebrada el 23 de maig de 2017, els representants del Departament de Territori i Sostenibilitat es van comprometre a presentar un projecte al sector, tenint llestes les obres per a la sega i la verema d’enguany.
  • Davant la manca d’adequació i seguretat del vial alternatiu, un any més, JARC sol·licita que la maquinària agrícola pugui circular excepcionalment per la C-15, des del 15 de juny fins el 20 d’octubre, en el tram comprès entre Igualada i, com a mínim, Puigdàlber.

 

Barcelona, 27 de març de 2018. L’organització agrària JARCha presentat un escrit al Departament de Territori i Sostenibilitat per fer palèsl’incompliment en l’habilitació del vial alternatiu de la C-15 per al trànsit de maquinària agrícola.

Durant la darrera reunió entre els representants de JARC i de Territori, celebrada el 23 de maig de l’any passat, l’Administració es va comprometre a presentar un projecte d’adequació d’aquest vial, que havia d’estar executat abans d’iniciar-se la sega i la verema d’enguany.

Tenint en compte, que actualment encara no s’ha reunit als representants de la pagesia per plantejar quines obres es faran per corregir les deficiències de seguretat i mobilitat del vial alternatiu, JARC considera impossible que aquestes estiguin llestes abans del 15 de juny, per l’inici de les tasques de recol·lecció agrícola d’enguany.

L’organització agrària destaca que hi ha dos trams especialment problemàtics; el situat abans d’arribar a la carretera BV-2126 i el nou itinerari entre els enllaços de Puigdàlber i Torrelavit.

 

Obligats a sol·licitar la circulació excepcional de tractors per la C-15

JARC es queixa de que l’incompliment del Departament de Territori, obliga a haver de demanar l’autorització de pas excepcional dels tractors per la C-15 entre Igualada i, com a mínim, Puigdàlber des del 15 de juny fins al 20 d’octubre, coincidint amb la collita dels cereals i la verema.

“Els pagesos som els primers que no volem circular per vies principals, conscients dels potencials perills que això comporta per a tots. Per aquest motiu, no deixarem de reivindicar que ens calen trams alternatius realment adequats a la nostra maquinària”, indica en Jaume Domènech, viticultor de la zona i vicepresident de JARC Barcelona.

 

 

Per a més informació:

 

Jaume Domènech (vicepresident JARC Barcelona i viticultor afectat per aquesta problemàtica): Tel. 649.854.893

 

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat