JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

28/03/2018 - JARC demana a Territori que autoritzi la circulació de tractors per la C-51 durant la verema i que habiliti un vial alternatiu adequat per l’any vinent

JARC demana a Territori que autoritzi la circulació de tractors per la C-51 durant la verema i que habiliti un vial alternatiu adequat per l’any vinent  

  • L’organització agrària reclama que els vehicles agrícoles puguin transitar excepcionalment per la C-51 des d’Alió a Albinyana durant la verema, prevista del 15 d’agost fins el 20 d’octubre, davant la manca d’alternatives adequades i segures.
  • Sol·licita també, que es tornin a posar en marxa les reunions amb els representants del sector per trobar solucions davant les clares deficiències del vial alternatiu. Aquest, de base, és inadequat en aprofitar el traçat d’antics camins amb desnivells i revolts massa pronunciats per la circulació de la maquinària agrícola carregada.


Tarragona, 28 de març de 2018.L’organització agrària JARCha fet arribar un escrit al Departament de Territori i Sostenibilitat per aconseguir habilitar el trànsit excepcional de maquinària agrícola per la carretera C-51 durant la verema d’enguany. Aquesta petició, refusada l’any passat, es torna a sol·licitar davant la manca d’un vial alternatiu adequat i segur.

Concretament, JARC reclama que la maquinària agrícola pugui circular per la C-51 entre Alió i Albinyana entre el 15 d’agost i el 7 d’octubre, coincidint amb la verema. Tot i que, indica que les dates proposades s’haurien d’acabar de fixar en funció del moment de la collita.

Malgrat algunes actuacions realitzades en el vial alternatiu, l’organització agrària reitera que es mantenen les deficiències per al trànsit segur d’aquest tipus de vehicles.“Hi ha un problema de base, donat que per fer el vial de servei de la C-51 es van aprofitar els camins existents, amb revolts i desnivells massa pronunciats per la nostra maquinària”, afirma Xavier Vela, president de JARC Tarragona.“Fins que no disposem d’una via alternativa adequada i segura, demanem poder transitar per la C-51 durant la verema, i reprendre, el més aviat possible, les reunions per trobar una solució definitiva a les deficiències del vial secundari”, afegeix.

 

 

Per a més informació: Xavier Vela i Bru, president de JARC Tarragona (Tel. 652 837 078)


Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat