JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

05/03/2018 - JARC-COAG promou la creació de la marca de qualitat en la producció de poma Golden

Segona edició Premi Internacional Millor Poma Golden

  • L’entitat agrària organitza la segona edició de l’únic premi internacional d’aquesta tipologia, per implantar i generalitzar uns paràmetres que defineixin la qualitat en la producció de poma Golden.
  • "Quan establim objectivament com és una poma Golden “premium”, oferim als fructicultors la possibilitat d’avalar l’excel·lència del seu producte, facilitant-los poder obtenir un preu més adequat ”, indica David Borda, cap sectorial de fruita dolça de JARC-COAG. “Amb el premi tots hi guanyem; els intermediaris tindran més arguments de venda, i els consumidors la seguretat de poder gaudir de fruita de gran qualitat”, afegeix.
  • Les inscripcions per optar al premi finalitzen el proper dilluns 12 de març. Aquestes es formalitzen a través de l’oficina de JARC-COAG a Lleida, tal com s’especifica a les bases d’aquesta segona edició (enllaç al cartell adjunt).

 

Lleida, 5 de març de 2018. El cap sectorial de fruita dolça de JARC-COAG, David Borda, ha presentat aquest matí en una roda de premsa a Lleida la segona edició del Premi Internacional a la Millor Poma Golden organitzat per l’entitat, i avalat per IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries).

Les inscripcions per optar al premi finalitzen el proper dilluns, 12 de març de 2018, i es poden formalitzar a través de l’oficina de JARC-COAG a Lleida (tel.973 27 80 80 – premsa2@jarc.cat), tal com s’indica a les bases del premi (enllaç al cartell adjunt).

Gemma Echevarria, investigadora del programa de postcollita de fruites i hortalisses de IRTA, ha exposat els paràmetres valorats per definir quina serà la millor poma Golden 2018. Així doncs, la poma guanyadora serà la que tingui l’equilibri més correcte entre aparença, olor, dolçor, acidesa, textura i sabor.

 

Quin són els objectius del premi?

-          Posar en valor la poma guanyadora, facilitant-ne la comercialització a un preu adequat per al productor.

-          Implantar i generalitzar uns paràmetres que defineixin la qualitat en la producció de poma Golden. Aquests, han de beneficiar a totes les parts, garantint un millor preu al productor, aportant més arguments de venda als intermediaris, i assegurant que el consumidor gaudirà de la màxima qualitat.

-          Valorar la qualitat d’un aliment saludable per naturalesa i promocionar-ne el consum.

-          Aconseguir que tots els agents que intervenen en la producció i comercialització de les pomes Golden optin per l’estratègia de la qualitat, i no només per vendre grans volums. El consum només es podrà recuperar si la població pot gaudir de pomes Golden de màxima qualitat.

 

Dates d’interès

-          Darrer dia per a la inscripció de participants al premi: 12 de març de 2018

-          Jornada tècnica per millorar la qualitat de la producció de poma i tast de les 5 pomes finalistes del premi: 13 d’abril de 2018 (matí) a l’Hotel Condes de Urgel de Lleida (Av. Barcelona, 87)

-          Entrega del Premi Internacional Millor Poma Golden 2018 a la Diputació de Lleida: del 23 al 27 d’abril de 2018 (data concreta pendent de confirmació).

 

Per a més informació

David Borda, Cap sectorial de fruita dolça de JARC i de COAG (Tel. 607 381 663)

Dra. Gemma Echeverría, investigadora del programa de postcollita de fruites i hortalisses de IRTA (Tel. 654 055 196)

 

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat