JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

12/02/2018 - Agricultura es compromet amb JARC a definir urgentment un posicionament conjunt amb els pagesos respecte a la reforma de la PAC

Reunió bilateral amb la Direcció General de Desenvolupament Rural del DARP

  • L’organització agrària destaca la importància d’assegurar que els productors professionals no pateixin una retallada en el suport europeu com a conseqüència del Brexit.
  • L’entitat, sol·licita també el pagament dels ajuts associats a la producció i dels agroambientals de l’any passat per facilitar liquiditat al sector.
  • D’altra banda, indica, que abans del 30 d’abril, s’ha de saber quines inversions 2017 han estat aprovades per poder programar correctament l’actual campanya.

 

Barcelona, 12 de febrer del 2018. Francesc Boronat, president de l’organització agrària catalana JARC, acompanyat del secretari tècnic i la secretària institucionals de l’entitat, s’han reunit amb els màxims representants de la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, per abordar les qüestions principals del sistema d’ajuts de la Política Agrària Comunitària (PAC) actual i futura.

De cara a definir el marc normatiu aplicat després del 2021, JARC ha aconseguit el compromís d’Agricultura d’engegar els grups de treball de la reforma de la PAC el proper 15 de febrer, per poder establir un posicionament conjunt a nivell català que sigui defensat a Madrid i Brussel·les.

Boronat, afirma “No acceptarem que els productors professionals hagin de patir les retallades derivades del Brexit mentre continuïn percebent ajuts persones o empreses que no es dediquen de forma principal a l’activitat agrària”.

Respecte a la campanya 2017, JARC reclama el pagament urgent dels ajuts associats a la producció i del adreçats a donar suport a les mesures agroambientals. “És essencial, que els pagesos que en tenen dret, puguin comptar quan toca amb la liquiditat necessària per mantenir la seva activitats. Els nostres proveïdors no ens aplacen els pagaments, per tant, és ben lícit que nosaltres reclamem el que és nostre”, indica el president de JARC.

Finalment, entre altres temes, l’organització agrària ha demanat, que abans del 30 d’abril, es comuniquin les resolucions dels ajuts per a inversions de la campanya 2017. “Per poder programar la campanya actual cal tenir clar si rebràs o no l’ajut sol·licitat per a fer inversions per millorar la teva empresa. En ocasions, s’acaben denegant sol·licituds pel simple fet d’haver iniciat el projecte abans de tenir aprovat l’ajut. Per tant, si Agricultura respecta els terminis s’eviten situacions absolutament injustes”, aclareix Francesc Boronat.

 

Per a més informació: Francesc Boronat, president de JARC (Tel. 628 754 181)

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat