JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

18/01/2018 - La sectorial de fruita dolça de JARC-COAG planteja un ultimàtum al Ministeri d’Agricultura

  • “Si no posen en marxa un pla de xoc amb actuacions de suport urgents per als fructicultors, no ens asseurem a cap més reunió on plantegin mesures a mig o llarg termini. Per inacció, estan contribuint a arruïnar les empreses professionals mitjanes i petites”, afirma David Borda, cap sectorial de fruita dolça de JARC i de COAG.
  • A Catalunya, la liquidació mitjana en origen del préssec l’any passat fou de 0,20 €/Kg. Des del 2013, els preus percebuts pels fructicultors estan cada vegada més ensorrats, situats majoritàriament sota els costos de producció, mentre que el marge comercial del 2017 és el més elevat des del 2013, situant-se de mitjana en un 732%.
  • Les mesures urgents sol·licitades per JARC-COAG són: reduccions aplicades a la declaració de la renda 2017, línia d’avals dels SAECA, ajudes i moratòries per als préstecs contrets, línies de finançament bonificades i crèdits tous, condonació de les quotes de la Seguretat Social i de l’IBI, i no retallar la subvenció per a la contractació d’assegurances.
Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat