JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

17/11/2017 - JARC demana a l’Administració catalana que acceleri els tràmits d’obertura de les plantes de purins actualment tancades

    Jaume Bernis, cap sectorial del porcí de JARC i de COAG, acompanyat pel president de JARC,  Francesc Boronat, a la capçalera de la manifestació contra el tancament de les plantes (Madrid, 2014)

Veure més informació:

  • L’organització agrària catalana valora positivament que el Tribunal Suprem anul·li el límit de quinze anys d’antiguitat, permetent que les sis plantes de Catalunya siguin operatives durant els vint-i-cinc anys establerts inicialment, facilitant així la gestió de les dejeccions ramaderes.
  • L’entitat, considera que el temps que les instal·lacions han hagut d’estat tancades no ha de computar dins el termini finalment restablert.
  • “JARC sempre ha defensat que els ramaders disposin del màxim nombre d’opcions possibles per tractar les dejeccions ramaderes. Vàrem manifestar-nos a Madrid i a Catalunya quan les van tancar, ens vàrem reunir amb els representants de l’Estat per manifestar la nostra oposició, i ara, demanem al Govern català que agilitzi la reobertura de totes les plantes disponibles”.

Divendres, 17 de novembre de 2017. La sectorial del porcí de JARC celebra que el Tribunal Suprem hagi declarat nul·la la decisió del ministeri d’Energia de limitar només a plantes d’assecatge de purins de fins a quinze anys el suport per generar electricitat. La interlocutòria del passat 8 de novembre, permet reobrir totes les plantes catalanes que van haver de tancar el 2014 per la retallada de l’Estat a les energies renovables i la cogeneració, restablint el termini d’antiguitat a vint-i-cinc anys.

En aquest sentit, JARC demana a l’Administració catalana que agilitzi els tràmits necessaris per reobrir totes les instal·lacions el més aviat possible, donant així el màxim d’opcions als ramaders per al tractament de les dejeccions ramaderes.

D’altra banda, l’entitat considera que els anys que les plantes han hagut d’estar tancades per la retallada estatal, no haurien de computar dins els vint-i-cinc anys de vida útil establerts per la normativa inicial, finalment restablerta.

L’any 2014, quan s’hagueren de tancar les plantes, l’organització agrària catalana es negà amb contundència a la decisió de l’Estat espanyol, organitzant manifestacions a Madrid i Catalunya, mentre mantenia reunions amb els representants del ministeri d’Energia i d’Agricultura per intentar revertir una situació que perjudicava enormement als ramaders de porcí de Catalunya.

Finalment, JARC valora molt positivament la sentència del Tribunal Suprem, i es compromet a continuar treballant perquè, en el mínim temps possible, estiguin obertes totes les plantes de purins de Catalunya.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat