JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

14/07/2017 - JARC-COAG trasllada a Junts pel Sí les principals problemàtiques dels pagesos i ramaders de Girona

    Reunió amb Dolors Rovirola

Veure més informació:

En una reunió amb la diputada de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya i representant a la Comissió d’Agricultura, Dolors Rovirola, l’entitat lamenta que el Govern estigui gestionant la Llei de Territori sense tenir en compte les aportacions de les organitzacions agràries

Rebutja que els ramaders hagin d’assumir una taxa per tramitar els plans de dejeccions i denuncia les dificultats dels productors per rebre les indemnitzacions compensatòries pels atacs dels voltors i de l’ós bru als ramats

Representants de l’organització agrària JARC-COAG Girona van traslladar al grup parlamentari de Junts pel Sí els problemes principals que es troben els agricultors i ramaders d’aquesta demarcació per desenvolupar la seva activitat. En una reunió amb la diputada de la formació política al Parlament de Catalunya i representant a la Comissió d’Agricultura, Dolors Rovirola, el president de JARC-COAG Girona, Joaquim Suñer, va alertar sobre la manca de participació del sector agrari en el procés d’elaboració de la Llei de Territori.

Suñer va lamentar que “la normativa s’estigui tirant endavant sense el consens necessari de les organitzacions agràries i d’esquenes a aquestes”, quan les entitats representen els interessos dels pagesos que exerceixen la seva activitat en el territori.

Taxa dejeccions ramaderes

Durant la trobada, en la qual també van participar Maria Romans, membre de la junta de JARC-COAG Girona, i Josep Maria Oliver, soci de l’entitat, l’organització va expressar el seu rebuig a què els productors hagin d’assumir el cost de la taxa de tramitació dels plans de dejeccions ramaderes, quan l’Administració porta anys paralitzant nous projectes de granges i encara no ha aprovat la modificació del Decret de Dejeccions Ramaderes i Fertilització.

Gestió fauna salvatge

Respecte a la gestió de la fauna salvatge, des de JARC-COAG es va advertir de les grans dificultats que pateixen els ramaderes per cobrar les indemnitzacions derivades dels atacs dels voltors o de l’ós bru sobre els ramats.

Joaquim Suñer afegí “caldria fer públic quants diners es destinen a alliberar aquestes espècies i comparar-ho amb quant pugen les indemnitzacions als ramaders i en quin termini es fan efectives. Possiblement, tots quedaríem sorpresos amb les dades”.

Els costos de lluitar contra la vespa asiàtica

Suñer va traslladar a Rovirola la seva preocupació perquè els productors hagin de costejar l’import d’eliminar els ruscos de la vespa asiàtica.“En tractar-se d’una espècie invasora, resulta sorprenent que siguem els agricultors els que hem de carregar amb la responsabilitat econòmica d’eliminar aquesta plaga”.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat