JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

10/05/2013 - JARC-COAG celebra amb èxit la XIII Jornada de la Vedella de Girona

La XIII Jornada de la Vedella de Girona, organitzada per JARC-COAG, assoleix els objectius plantejats, aplegant un centenar de productors del sector, per tal d’informar-los sobre l’afectació de la reforma de la Política Agrària Comuna i exposar-los les tendències dels mercats i les estratègies per millorar en l’àmbit de l’exportació i comercialització dels seus productes.

El president de JARC a Girona, Joaquim Suñer, ha iniciat l’acte donant pas a  l'exposició sobre el posicionament de Catalunya davant la reforma de la PAC, realitzada per la senyora Ester Peña, Subdirectora general de Gestió i controls d’ajuts directes del DAAM. En la seva intervenció ha informat als assistents en relació a la publicació dels reglaments europeus, prevista per a juliol d'enguany, i la data d’aplicabilitat a partir del 2015 per als ajuts directes. Així mateix, ha traslladat a l’auditori la voluntat del Govern català de continuar negociant amb Madrid i Brussel·les, respectant el document de posicionament de la Comissió de Seguiment de la Reforma de la PAC, subscrit per les principals organitzacions agràries.

En aquest sentit, JARC-COAG emfatitza la importància de que la nova PAC 2014-2020, recolzi més el sector de la vedella, clarament perjudicat per la nova política agrària. Així mateix, considera realment important valorar més els agricultors professionals i la producció.

Posteriorment, el senyor Javier Gracia, Responsable Estatal de vaquí de carn de COAG, ha destacat que durant els darrers anys s'observa una tendència a la baixa en la producció i l'exportació a nivell de l'Estat espanyol, i un lleuger descens del consum. JARC-COAG considera primordial potenciar el sector ramader català com a motor econòmic, assegurar-ne la viabilitat, potenciant la producció, el sacrifici, la transformació i l'exportació, com a font de riquesa i com a element regulador dels preus.

Finalment, Roser Bombardó, productora de vedella ecològica del Pirineu i sòcia de JARC, ha exposat la seva experiència en la comercialització de la marca ECO-PYRENE, basada en la venta directa de proximitat, com a exemple de viabilitat d'una explotació ramadera de muntanya.

Per cloure l'acte els assistents han pogut assaborir la qualitat de la vedella ECO-PYRENE, bona mostra de l'emprenedoria del sector ramader català.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat