JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

13/06/2017 - JARC-COAG celebra que el DARP reordeni el Registre Vitivinícola abans d’obligar a entrar el raïm per parcel·la vitícola a la campanya 2018

    Verema Penedès

Veure més informació:

L’organització agrària va demanar que la mesura es posposes fins haver reordenat el nombre de parcel·les actuals del Registre Vitícola de Catalunya (RVC), assegurant també que els productors i cellers estiguessin informats correctament de tots els canvis.

La sectorial de la vinya de l’organització agrària JARC-COAG informa que el Departament d'Agricultura ha atès la seva petició de posposar els canvis normatius que volia tirar endavant en relació a les entregues de raïm als cellers. Agricultura volia modificar enguany l'Ordre per la qual es regula el control de la producció vitícola mitjançant la targeta vitícola (AAM/139/2011), obligant a entregar el raïm als cellers per parcel·la vitícola en comptes de per varietat i municipi, però finalment ho han deixat per la propera campanya.

La Cap sectorial de la vinya i el vi de l’organització agrària havia exposat al DARP que l’aplicació precipitada d’aquesta modificació podia comportar perjudicis als productors que serien evitables fent les coses amb més calma i ordre.

En un període clau com és la verema, amb un volum molt important de feina, la modificació plantejada hauria ocasionar problemes de gestió importants tenint en compte com està ordenat actualment el Registre Vitícola de Catalunya (RVC). A dia d’avui, hi ha parcel·les vitícoles amb diferent codi al RVC que tenen el mateix any de plantació i la mateixa varietat, malgrat que pel viticultor són una mateixa vinya.

JARC-COAG també recorda que el programa informàtic que recull les pesades de raïm entrades ha d’estar preparat per evitar errors que puguin implicar la desqualificació de la producció de tota la parcel·la vitícola. Cal tenir en compte que l’entrada de raïm s’efectua de manera diversa al nostre territori, i sovint de manera solapada la mateixa varietat en empreses elaboradores diferents. En conseqüència, tenint present la realitat productiva, s’ha d’evitar situacions que poden tenir conseqüències econòmiques greus.

L’equip tècnic de JARC-COAG s’ha posat a disposició de tots els viticultors per endreçar les seves parcel·les dins el RVC i evitar problemes en l’entrega del raïm a la campanya 2018. L’entitat traslladarà al Departament d'Agricultura les incidències comunicades pels productors, per tal de que l'Administració vagi posant ordre al Registre de la Vinya el més aviat possible.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat