JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

01/06/2017 - JARC-COAG considera que el Pla és un punt de partida positiu però cal continuar treballant per aconseguir fruits

    Vaques_llet

Veure més informació:

Valoració del Pla d'Acció del Sector Làctic presentat pel DARP a Osona

  • L’organització agrària destaca les mesures establertes per millorar la comercialització i la promoció de la llet, indicant que és bàsic ressaltar els seus valors nutricionals de la mà d'experts.
  • L’entitat torna planteja que, paral·lelament, s’ha d’endegar propostes més concretes per assegurar que els ramaders rebin un preu que remuneri el seu treball.

La sectorial de la llet de JARC-COAG considera que el Pla d'Acció del Sector Làctic, presentat avui per la consellera d'Agricultura a Osona, és un punt de partida positiu, plantejant oportunitats per als productors.

L’entitat agrària, però, indica que les línies definides s’han de continuar treballant conjuntament amb l'Administració, altres representants de l'agroindústria i amb experts de diferents matèries, com pot ser la nutrició o la comunicació, del contrari no donaran el fruit necessari.

Un Pla vital

A Catalunya fa molts anys que el nombre de ramaders de llet es redueix, no només per la liberalització del mercat, ve de molt abans. En aquest sector, com en d’altres de l’àmbit agrari, es planteja una contradicció: fa dècades que els ramaders de llet treballen per la millora continua del producte, per ser més eficients, per oferir un aliment segur de la granja a la taula i nutricionalment complert, però els preus percebuts massa sovint no compensen els costos o estan al límit.

D’altra banda, la tendència del consum de llet no ha ajudat i la imatge del producte ha estat en alguns casos desprestigiada sense arguments científics.

Imprescindible millorar en la comercialització i la promoció

Amb aquest Pla, s’ha començat a treballar diversos fronts que van des de les explotacions ramaderes al consumidor. Cal continuar avançant a nivell productiu, però també és important incrementar la confiança i el recolzament de la població a partir del coneixement de com es treballa i recolzar la comunicació sobre el producte en prescriptors acreditats dins l'àmbit de la Nutrició.

Roser Serret, Cap sectorial de la llet de JARC-COAG, finalment indica "lamentablement, no està en les mans dels productors resoldre la problemàtica dels preus, per tant, mentre no s’avanci en aquest sentit cal continuar treballant altres línies per intentar oferir més oportunitats als ramaders".

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat