JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

02/06/2017 - Avalen els valors nutricionals que aporta el consum de la carn de boví

    Massot, a la XVII Jornada de la Vedella

Veure més informació:

XVII Jornada de la Vedella de Girona

  • El catedràtic de Nutrició de la UB, Abel Mariné, elogia la sostenibilitat i els nivells de seguretat alimentària assolits per la ramaderia en la XVII jornada de la vedella a Girona, organitzada per JARC-COAG i que ha aplegat a un centenar de persones 
  • L’organització agrària defensa la qualitat de les produccions dels ramaders catalans i rebutja la ’estimagtització’ social del consum de carn

La carn i els seus derivats tenen uns valors nutritius alts, com les proteïnes, vitamines, fòsfor, zinc i ferro. Aquesta idea ha estat avalada pel catedràtic de Nutrició de la Universitat de Barcelona (UB) i coordinador de la Càtedra de Carn i Salut, Abel Mariné, durant la XVII Jornada de la Vedella, organitzada avui a Girona per l’organització agrària JARC-COAG i que ha aplegat a un centenar de persones.

A més de defensar els seus valors nutricionals, Mariné ha destacat els sistemes de producció sostenibles dels ramaders i l’alt nivell de seguretat alimentària aconseguit en l'àmbit de la carn elaborada a Catalunya. El catedràtic ha afegit que “ens trobem en un sector on els sistemes de control han funcionat i com qualsevol aliment no és imprescindible, però facilita una bona nutrició”. Per a Mariné, consumir carns fresques durant dues o tres vegades a la setmana aporta una quantitat de nutrients adients.

Nutrició i qualitat de la carn

Durant la jornada, el Cap Sectorial del boví de carn de JARC-COAG, Joan Carles Massot, ha ressaltat la qualitat de les produccions ramaderes catalanes i ha criticat la visió social negativa del consum de carn, recordant que “la mala imatge és fruit d’una certa moda alimentària que no té en compte els seus valors nutritius i els requeriments de qualitat als quals estem sotmesos els productors”.

Impacte del CETA en la qualitat

Massot ha alertat dels efectes negatius que tindrà l’aplicació de l’Acord de Lliure Comerç entre la UE i Canadà (CETA) en la producció de carn i en els sistemes de qualitat. “El CETA ens perjudicarà com a ramaders perquè tot i que la UE té els estàndards de traçabilitat i seguretat alimentària més alts, l’entrada de carn hormonada de l’altra banda de l’Atlàntic rebaixarà la qualitat de les produccions que es comercialitzin”. A més, igualar les dues normatives suposarà un atac als drets dels consumidors.

La jornada, que ha finalitzat amb un tast de vedella pels assistents, l’han tancat el president de JARC-COAG Girona, Joaquim Suñer, i la Cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial dels Serveis Territorials del DARP a Girona, Rosa Geli.


Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat