JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

12/04/2013 - JARC reclama la priorització de petites i mitjanes empreses en la mesura de promoció de productes vitícoles a tercers països

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya ha traslladat al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) les observacions a l’esborrany d’Ordre que regula la mesura de promoció de productes vitícoles en els mercats de tercers països.

En aquest sentit, s’ha proposat la necessitat de prioritzar les sol·licituds presentades per micro, petites i mitjanes empreses, les d’aquells que no han rebut suport anteriorment, i les de beneficiaris que es centrin en nous països per als quals no hagin rebut mai aquest tipus de suport. La Unió Europea ha fet encara més explícits aquests criteris, plenament vigents, mitjançant el Reglament d’Execució (UE) 202/2013 de la Comissió.

JARC pretén evitar que aquests ajuts els acaparin de forma recorrent els grans grups empresarials, els quals han estat els principals beneficiaris pel que fa a import, en aplicació de la interpretació que va fer en el seu moment l’Estat espanyol.

A més, i entenent que és necessari garantir un bon ús dels fons públics, s’ha explicitat que es necessari clarificar alguns detalls del procediment i facilitar els tràmits, sovint extremadament carregosos. S’ha fet èmfasi en que el DAAM redueixi el llarg termini que han de patir les empreses fins que es produeix la recuperació de l’aval, que penalitza molt els comptes de l’empresa.

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat