JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

24/05/2017 - JARC-COAG denuncia que Hisenda ha deixat sense reduccions fiscals els productors del Baix Llobregat, Moianès i Osona

    Cereals

Veure més informació:

Els conreus de fruita i horta, cereal i vinya d’alguns municipis no han tingut cap rebaixa en la seva tributació

  • L’organització agrària recorda que, a més dels efectes climàtics, els pagesos continuen patint danys de la fauna salvatge
  • En l’àmbit estatal, l’Agència Tributària no ha rebaixat els mòduls del sector avícola, el que posa en perill la viabilitat i la continuïtat de moltes explotacions

L’organització agrària JARC-COAG critica que el Ministeri d’Hisenda no hagi aplicat cap tipus de rebaixa en els mòduls de l’IRPF pels productors de fruita i horta del Baix Llobregat ni a les explotacions de cereals del Moianès ni Osona, a la demarcació de Barcelona.

En l’Ordre publicada, Hisenda s’ha ‘oblidat’ de les reduccions en fruita dolça i horticultura del Baix Llobregat que s’havien sol·licitat des de JARC-COAG. En aquests casos, la petició de l’organització agrària es basava en una disminució dels índexs de l’IRPF perquè les explotacions poguessin compensar les pèrdues econòmiques derivades de les adversitats patides.

En les comarques de l’Anoia, el Moianès i Osona, els conreus de cereal que han patit adversitats, com la sequera, no han tingut cap reducció en els mòduls de l’IRPF.

Un altre conreu ‘oblidat’ és la vinya. En algunes poblacions com Piera (Anoia) o Sitges (Garraf), els productors no han rebut cap tipus de mesura reductora en els mòduls de l’IRPP per fer front als efectes de la sequera, la pedra o la fauna.

Danys per fauna

En els conreus de la demarcació de Barcelona, a més de les afectacions per les adversitats climàtiques, s’han produït danys per fauna. Precisament, coincidint amb una visita de la consellera d’Agricultura al Parc Agrari del Baix Llobregat el passat dia 11 de maig, els productors de la zona li van entregar un document en el qual manifestaven la seva disconformitat amb les polítiques que els afecten i que el sector a la comarca està abandonat per les administracions.

Reduccions generals

L’organització agrària també adverteix que Hisenda ha deixat sense reduccions dels mòduls en l’àmbit estatal als productors avícoles, greument afectats per una crisi de preus i que està provocant el tancament progressiu de les seves explotacions.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat