JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

10/05/2017 - JARC-COAG denuncia que les reduccions fiscals pels productors de Tarragona són insuficients en els conreus més importants

    Danys vinya

Veure més informació:

L’organització agrària adverteix que a comarques com la Conca de Barberà, el Montsià o el Baix Ebre, les reduccions en la tributació s’han aplicat a molt pocs municipis o els índexs fixats encara són massa elevats

  • En l’àmbit estatal, l’Agència Tributària ha deixat sense exempcions fiscals el sector avícola, el que posa en perill la viabilitat i la continuïtat de moltes explotacions

L’organització agrària JARC-COAG critica que el Ministeri d’Hisenda hagi aplicat rebaixes totalment insuficients en els mòduls de l’IRPF pels productors de vinya, olivera, fruita seca i cítrics de la demarcació de Tarragona.

En una Ordre publicada recentment, Hisenda s’ha ‘oblidat’ de les reduccions en les explotacions de raïm de la Conca de Barberà, excepte en tres municipis (Barberà de la Conca, Blancafort i Rocafort de Queralt), on els índexs de l’IRPF han quedat molt per sobre dels sol·licitats perquè les explotacions poguessin compensar les pèrdues econòmiques derivades de les adversitats climàtiques.  En aquesta comarca, tampoc s’han fet rebaixes en els sectors de la fruita seca i el cereal.

A més, al Montsià i el Baix Ebre, JARC-COAG havia demanat una rebaixa de l’índex fins al 0,05 en cítrics, fruita seca i olivera i Hisenda només ha concedit un 0,18. En el cas del Tarragonès, la reducció no s’ha aplicat ni en fruita seca ni en vinya.

Un altre exemple d’aquestes mesures insuficients es troba a la Ribera d'Ebre, on la reducció en la fruita dolça només s’ha concedit a dos municipis (Vinebre i Garcia)

En les explotacions de la Terra Alta, l’índex per l’olivera és del 0,18, molt per sobre del 0,13 plantejat per l’organització agrària.

A la vinya, l’entitat va plantejar reduccions a tots els municipis, especialment a Batea. En canvi, Hisenda només les ha aplicat a Batea i a Caseres (Terra Alta), però establint un índex de 0,22, molt per sobre del sol·licitat.

Reduccions generals

L’organització agrària també adverteix que Hisenda ha deixat sense reduccions fiscals en l’àmbit estatal als productors avícoles, greument afectats per una crisi de preus i pel tancament de les seves explotacions. 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat