JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

10/04/2013 - JARC es reuneix amb la vicepresidenta del Govern i el conseller d’Agricultura

S’emfatitza la situació dels afectats per les expropiacions degudes a les obres de la C-51

El President de JARC, Francesc Boronat, es va reunir amb la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya i consellera del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, per tractar diversos temes que afecten el sector agrícola i ramader català.

A la trobada, que es va celebrar al Parlament de Catalunya, també hi van assistir els Presidents territorials de JARC a Lleida i Girona, Joan Carles Massot i Joaquim Suñer i el senyor Enric Ferrer, soci de l’organització afectat per l’expropiació resultant de les obres de millora i condicionament de la carretera C-51. Durant la mateixa, es va afegir el Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natura, Josep M. Pelegrí, al qual se li va reiterar la importància de recolzar econòmicament un sector tant estratègic per la economia i la necessitat d’evitar que la situació de les finances públiques de Catalunya i Espanya posin en perill la percepció de les ajudes adreçades al sector agrícola i ramader català.

La vicepresidenta del Govern, va mostrar una actitud molt positiva i constructiva respecte als temes exposats.

Es va tractar la problemàtica generada per les expropiacions de terrenys agrícoles i ramaders, concretament, les relatives a les obres de millora i condicionament de la carretera C-51, que uneix Valls i el Vendrell. Aquestes provoquen un greuge molt important als afectats, donat que no poden treballar la terra des de l’any 2009, la Generalitat només ha fet efectiva una ínfima part de la contraprestació econòmica establerta i, d’altra banda, quan la puguin percebre caldrà que faci efectiu un pagament a la Hisenda Pública, corresponent al 20 o 25 % del percebut. En aquest sentir la senyora Joana Ortega es va comprometre a comunicar-los, el més aviat possible, la planificació de pagaments.

Respecte a l’emprenedoria, es va coincidir en la necessitat de continuar treballant, en cooperació amb el Departament d’Empresa i Ocupació, seguint la línia oferta per JARC, facilitant un assessorament integral i fent especial èmfasis en la comercialització exterior

D’altra banda, la vicepresidenta va oferir màxima col·laboració per fer front a l’actual situació d’inseguretat que afecte el sector agrari, amb el compromís de treballar-hi amb un coneixement local, integrant els diversos instruments, legals i tècnics, i els diferents actors del territori.

Finalment, es va establir línies d’actuació en relació a la promoció de productes de proximitat i la difusió de la cultura gastronòmica catalana amb l’objectiu d’afavorir la viabilitat de les explotacions, gaudir d’un nivell de qualitat alimentaria, assegurat pel compliment de la normativa europea i evitar l’abandonament dels terrenys agrícoles i ramaders.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat