JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

21/03/2017 - JARC-COAG aconsegueix que el DARP incrementi el suport per la gestió de les pastures

    Josep Bombardó, a la seva explotació

Veure més informació:

L’organització agrària catalana ha aconseguit que nous productors puguin sol·licitar l’ajut agroambiental per la gestió i la recuperació dels prats de dall a la campanya 2017. Aquest, inicialment s’havia limitat només als que l’havien rebut l’any anterior.

El representant de les zones de muntanya de JARC-COAG, Josep Bombardó, celebra que el Departament d'Agricultura finalment hagi acceptat obrir la convocatòria 2017 de l’ajut per la gestió i la recuperació dels prats de dall als nous sol·licitants.

L’organització agrària catalana, portava mesos reivindicant que limitar el suport econòmic només als productors que havien demanat aquest ajut l’any 2016, suposava un greuge molt important per a molts ramaders de muntanya, dificultant encara més la viabilitat de les seves explotacions.

JARC-COAG ha defensat amb força la importància del manteniment de les zones de pastura, per tant, considera que incrementar-ne el suport econòmic ha de ser una de les prioritats del Departament d'Agricultura.

"Les condicions dels ramaders de muntanya mai seran fàcils, així que continuarem denunciant que no se’ns poden retallar els ajuts basics per falta de pressupost", indica Josep Bombardó, responsable de muntanya de JARC-COAG.

"Els beneficis de mantenir l’activitat agrària en les zones de muntanya no es limiten a tenir imatges de postal per als que vinguin de vacances. Cal millorar les condicions de l’activitat econòmica en aquests territoris per evitar que la gent marxi dels pobles. Si no hi ha pagesia, ningú es farà càrrec de mantenir uns espais d’indubtable valor ambiental i social", afegeix el representant de JARC-COAG.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat