JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

13/03/2017 - JARC-COAG recomana als productors una bona planificació fiscal per obtenir avantatges en les seves explotacions

    Jornada Firagri 2017

Veure més informació:

L’organització explica en el marc de la fira Firagri de Figueres les bonificacions que poden tenir els titulars d’una Explotació Agrària Prioritària (EAP)

  • La jornada va servir perquè els pagesos i ramaders professionals puguin conèixer com funcionen en el sector agrari algunes figures jurídiques com les herències, les donacions o les transmissions patrimonials

L’organització agrària JARC-COAG va aconsellar els productors efectuar una bona planificació en l’àmbit de les transmissions patrimonials per obtenir avantatges fiscals. Aquesta recomanació es va realitzar en el marc de la jornada ‘Fiscalitat a les explotacions agràries’, que es va celebrar divendres a la tarda en el marc de la 14a edició de la fira Firagri de Figueres amb la participació de una quarantena de persones.

En la jornada, es va explicar com funcionen al sector agrari algunes figures jurídiques com les herències, les successions o les transmissions patrimonials i els beneficis que comporten per a una Explotació Agrària Prioritària (EAP). A més, es van detallar els requisits que cal complir per accedir a aquestes bonificacions.

Beneficis per les Explotacions Agràries Prioritàries

En aquest sentit, l’advocada Gemma Comajuncosa, va destacar la importància per un productor de tenir el títol d’EAP, que té una vigència de cinc anys, per rebre aquests beneficis. “La normativa fixa rebaixes en el valor de l’escriptura en les transmissions patrimonials i altres reduccions variables en les donacions i en l’impost de successions”. Així mateix, també les preveu en el moment d’escripturar al notari la finca agrícola.

En el cas de les operacions de successions i donacions, la llei obliga el productor a optar entre l’empresa familiar agrària i el títol d’EAP.

Per altra banda, a la jornada, una representant de la Unitat de Trànsit dels Mossos d’Esquadra va divulgar des d’un punt de vista pràctic la normativa de circulació respecte als vehicles agraris especials.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat