JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

10/03/2017 - JARC-COAG promou que es valori més el sabor de la fruita i no es comercialitzi "rebentant" preus

    Presentació poma golden

Veure més informació:

1r Premi Internacional a la Millor Poma Golden (la inscripció finalitza el 15 de març)

  • L’entitat agrària organitza el premi per aconseguir que tothom, sobretot la distribució, valori més el gust de la fruita, abandonant la idea de voler vendre més a uns preus ruïnosos pel pagès.
  • "Només aconseguirem incrementar el consum si podem tenim sempre als lineals fruita amb gust a fruita", exposa el cap sectorial de fruita dolça de JARC-COAG, David Borda.
  • L'IRTA avala el premi, assessorant a un grup d’experts per avaluar objectivament els aspectes que defineixen la qualitat. També oferirà el resultat del tast popular, que es farà el divendres 24 de març després de la jornada que l'entitat organitza a Lleida sobre la qualitat sensorial en poma.

El cap sectorial de fruita dolça de JARC-COAG, David Borda, ha presentat aquest matí en una roda de premsa a Lleida el 1r Premi Internacional a la Millor Poma Golden organitzat per l’entitat.

Avui mateix, a instància del Departament, aquesta iniciativa també s'exposarà a la reunió de la Taula sectorial de Fruita dolça celebrada aquest matí a la seu del DARP.

Els objectius de l’organització agrària en plantejar aquest acte:

  • Posar en relleu la poma guanyadora i la millor valorada en el tast popular.
  • Aconseguir que es valori molt més la qualitat de la fruita. Aquesta, s’ha de basar més en el sabor, i mai exclusivament en els atributs visuals. Aquest canvi en l’estimació s’ha de potenciar des de tots els fronts possibles, des dels productors als consumidors, i especialment des de la distribució.
  • "Volem que la distribució centri la seva estratègia de venda en oferir fruita amb sabor. Si als lineals tenim sempre assegurada la qualitat, tots ens sortirem guanyant", afirma en David Borda, cap sectorial de fruita dolça de JARC-COAG.
  • Destacar la feina dels productors per la millora contínua de la qualitat. En aquest sentit, JARC-COAG també farà una jornada sobre qualitat sensorial en poma, el divendres 24 de març a Lleida. Aquesta, finalitzarà amb un tast popular de les 5 pomes finalistes del Premi, que comptarà amb representats de la gastronòmia i la distribució.
Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat