JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

10/04/2013 - Intervenció d’en Francesc Boronat i dos socis de JARC a Cadena Ser Tarragona

Veure més informació:

En Francesc Boronat, President de JARC, i dos socis de l’organització de recent incorporació a l’activitat agrària, intervenen en el programaHora Lde la Cadena Ser de Tarragona, conduit pel periodista Jordi Cartaña, per tractar diversos temes de l’actualitat agrària.

Com a joves agricultors, el senyor Eduard Pié, viticultor ecològic, i el senyor Eduard Dolz, apicultor, han exposat la seva experiència personal, fent especial èmfasis en les dificultats econòmiques que suposa posar en marxa una explotació agrària i la duresa de la feina al camp.

Com a màxim responsable de JARC, en Francesc Boronat ha exposat la necessitat de que aquests emprenedors disposin d’ajudes econòmiques per iniciar la seva activitat i se’ls faciliti la formació i l’acompanyament necessaris.

Així mateix, ha destacat la importància que té per a l’agricultura i la ramaderia catalanes el fet de conscienciar a la societat de la necessitat de consumir productes de proximitat, per tal d’afavorir la viabilitat de les nostres explotacions, gaudir d’un nivell de qualitat alimentaria, assegurat pel compliment de la normativa europea i evitar l’abandonament dels terrenys agrícoles i ramaders.

Finalment, han tractat la problemàtica de la seguretat al camp, esmentant la importància de treballar amb un coneixement local, integrant els diversos instruments, legals i tècnics, i els diferents actors del territori i posant de manifest que les mesures de vigilància policial o autoprotecció no són les úniques en què s’ha de treballar, sinó que cal considerar tots els aspectes que intervenen en el transport, transformació o distribució dels béns robats, promovent, si s’escau, canvis normatius en aquesta matèria.

Podeu escoltar tota l’entrevista a través de l’arxiu que facilitem.

 

 

 

 

 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat