JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

27/03/2013 - Reunió de JARC amb l’Honorable Conseller d’Empresa i Ocupació

El passat divendres, el President de JARC, Francesc Boronat, acompanyat del President de JARC a Girona, Joaquim Suñer, i el President de JARC a Tarragona, Josep Balsebre, van mantenir una reunió amb el Conseller del Departament d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per a tractar i analitzar aspectes del sector agrari vinculats amb les competències d’aquesta Conselleria.

Qüestions com la formació o l’acompanyament a les empreses agràries foren abordats, en tant que base de l’economia, el comerç i la qualitat del producte català, fent especial esment de l’exportació i la internacionalització com a estratègia que, en l’actualitat, està permetent sobreviure moltes de les empreses agràries catalanes.

D’altra banda, es van tractar les problemàtiques específiques de determinats sectors productius i algunes oportunitats existents.

JARC també va traslladar al Conseller la necessitat de col·laboració de l’Administració amb el sector, especialment pel que respecta a la complexitat dels processos administratius necessaris per a l’inici o l’exercici de l’activitat, fet al qual en Felip Puig va respondre positivament i amb voluntat de treballar-hi.

Finalment, es van  avaluar possibilitats en la promoció vinculada al turisme i l’oportunitat que pot representar el consum de producte de proximitat per a productors i elaboradors.

La trobada ha estat un punt de partida per a un posterior treball col·laboratiu dirigit a desenvolupar oportunitats concretes i esmenar traves a l’activitat de l’empresari agrari.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat