JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

15/02/2017 - JARC-COAG rebutja el CETA pels perills per al model agrari europeu i la seguretat alimentària

    Pancarta preus justos

Veure més informació:

El Parlament Europeu ha aprovat l’acord de lliure comerç de la UE amb Canadà (CETA)

  • Impacte especialment negatiu per als productors catalans de carn de boví, porcí, llet i cereals. El model de producció canadenca permet la injecció d’anabolitzants, antibiòtics i hormones de creixement en bestiar, substàncies prohibides per la UE pels seus efectes.
  • Posa en perill el model d’agricultura professional de la UE i l’aposta estratègica dels nostres productors per la qualitat, la seguretat alimentària, el benestar animal i el respecte al medi ambient.
  • El CETA ha de ser ratificat ara en els 28 parlaments nacionals. JARC-COAG exigeix responsabilitat als partits polítics amb representació al Congrés, especialment als catalans. Consideren que ja no val l’equidistància i els posicionaments ambigus. O s’està amb els ciutadans i els agricultors europeus o amb els interessos especulatius d’un grapat de multinacionals exportadores. 

L’organització agrària catalana JARC-COAG s’oposa rotundament a l’acord de lliure comerç UE-Canadà (CETA) que el Parlament Europeu ha aprovat avui, perquè posa en perill el model d’agricultura professional de la UE i l’aposta estratègica dels nostres productors per la qualitat, la seguretat alimentària, el benestar animal i el respecte al medi ambient. En aquest sentit, JARC-COAG considera que igualar la normativa europea amb la canadenca en matèria de seguretat alimentària i producció agrària suposaria un pas endarrere sense precedents en els drets dels consumidors, al mateix temps que suposaria una competència deslleial per als nostres agricultors sobre la base d’un model de producció com el de Canadà, que permet la injecció d’anabolitzants, antibiòtics i hormones de creixement en bestiar o la utilització del clor per a desinfecció de carns, (substàncies prohibides des de fa anys a la UE pels seus efectes).

Segons els diversos estudis publicats, aquest acord tindria un impacte especialment negatiu per als productors catalans de carn de boví, porcí, llet i cereals, així com per les indicacions geogràfiques o les denominacions d’origen.

El CETA ha de ser ratificat ara en els 28 parlaments nacionals dels Estats membres de la UE, per la qual cosa des d’aquesta organització s’exigeix als partits polítics espanyols, i especialment als catalans, amb representació al Congrés responsabilitat a l’hora d’exercir el seu vot. Ja no val l’equidistància i els posicionaments ambigus. O s’està amb els ciutadans i els agricultors europeus o amb els interessos especulatius d’un grapat de multinacionals exportadores. 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat