JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

10/02/2017 - JARC-COAG denuncia la lentitud del DARP davant l'increment descontrolat dels danys per fauna salvatge al Pirineu

    Danys fauna

Veure més informació:

Els representants de JARC-COAG al Pirineu han esgotat la seva paciència davant la falta de mesures efectives del Departament d'Agricultura en relació a la problemàtica de la fauna salvatge. Els ramaders estan farts de queixar-se pels danys acumulats i creixents que els provoca una superpoblació descontrolada de fauna cinegètica, mentre observen que les mesures promeses pel DARP no es concreten en res.

JARC-COAG sempre ha reiterat que no es tracta d’actuar quan el mal ja està fet. Demana, que d’una vegada per totes, s’afronti la greu problemàtica amb mesures efectives. Indica, que les compensacions sempre serien insuficients i que amb les batudes de caça no s’ha controlat la situació.

Els productors de l’organització agrària exigeixen que el DARP concreti quines seran les línies de treball, que es posin en marxa amb urgència i que es prevegi un fons de compensació si no funcionen.

Els representants dels productors recorden que la superpoblació de fauna salvatge comportar també problemes de sanitat animal i ja és una de les principals causes d’accidents en aquest territori. Segons dades facilitades recentment pel Departament d'Interior, a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran l’any passat es van registrar 250 accidents de trànsit amb algun animal implicat – senglars i cabirols, majoritàriament -, un 300% més que l’any 2010, que es tancà amb 57 accidents d'aquest tipus.

Els pagesos es queixen que ningú recull de forma sistemàtica els danys que la fauna provoca a la pagesia, perquè si es quantifiquessin, la situació seria alarmant i impossible de justificar políticament. Davant aquesta realitat, els representants de JARC-COAG al Pirineu exigeix al DARP actuacions eficaces i urgents, farts d’excessives reunions i queixes contínues que no han servit de res.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat