JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

18/01/2017 - JARC-COAG reitera que és vital que el DARP augmenti el pressupost de les línies de suport clau pels productors professionals

    Reunió bilateral JARC-COAG i DARP

Veure més informació:

Prioritats Programa Desenvolupament Rural (PDR) 2015-2020

L’organització agrària catalana fa anys que sol·licita al Departament d'Agricultura incrementar el pressupost dels ajuts que arriben directament als productors i que són clau pel desenvolupament del sector agrari.

JARC-COAG destaca que és vital assegurar la incorporació de joves, donar suport a les inversions, a les mesures agroambientals, a la producció ecològica i a les zones amb limitacions naturals. Actualment, hi ha pagesos i ramaders que estan patint retallades del 20% en alguns d’aquests ajuts i es deneguen sol·licituds per manca de diners. Aquest darrer punt, l’entitat agrària assegura que s’anirà generalitzant a mesura que ens acostem al 2020 i s’esgotin els diners assignats.

Durant la darrera reunió de la Taula Agrària, celebrada el 14 de desembre del 2016, la consellera d'Agricultura es va comprometre amb JARC-COAG a intentar redirigir 3,6 milions d’euros, que no s’utilitzaran per la línia de suport a l’assessorament tècnic inclosa en el PDR 2015-2020, per cobrir les necessitats d’aquests importants ajuts. Aquest gest és valorat positivament per l’organització agrària, malgrat estar parlant d’un import molt baix, però considera que ha de ser el primer pas per assegurar que aquestes línies de suport tinguin la dotació suficient per cobrir la demanda del sector.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat