JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

14/12/2016 - El DARP es compromet a destinar 3,6 M€ més a les línies de suport que JARC-COAG considera claus pels productors

    Reunió taula agrària

Veure més informació:

Reunió Taula agrària

  • Ha confirmat que redirigirà els diners que no s’utilitzaran per la línia de suport a l’assessorament tècnic, inclosa en el PDR 2014-2020 (PDR) i dotada amb 3,6 milions d’euros, per cobrir les necessitats dels ajuts per la incorporació de joves, les inversions, les mesures agroambientals, la producció ecològica i les zones amb limitacions naturals.
  • "Està clar que és un import insuficient per cobrir totes les mancances, però és un gest que valorem positivament", afirma en Francesc Boronat, president de l’organització agrària catalana.

En la reunió de la Taula Agrària celebrada avui, la consellera del Departament d'Agricultura ha confirmat al president i al vicepresident de JARC-COAG que atendrà una de les seves reivindicacions. En concret, s’ha compromès a utilitzar els 3,6 milions d’euros que no es destinaran a la línia de suport a l’assessorament tècnic, inclosa en el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 (PDR), a les mesures més importants pels productors professionals i que actualment tenen una dotació econòmica insuficient per cobrir la demanda.

L’organització agrària catalana fa anys que sol·licita augmentar el pressupost dels ajuts que arriben directament als productors, que són els adreçats a la incorporació de joves, a donar suport a les inversions, a les mesures agroambientals, a la producció ecològica i a les zones amb limitacions naturals. Actualment, hi ha explotacions que estan patint retallades en els imports d’alguns ajuts d’un 20% o denegacions de sol·licituds per manca de diners.

El president de JARC-COAG, Francesc Boronat, afirma"està clar que 3,6 milions d’euros és un import insuficient per cobrir totes les mancances, però és un gest que valorem positivament, com a mostra de respecte a lesprioritats marcades i els compromisos adquirits a la Taula agrària i al Parlament de Catalunya".

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat