JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

23/11/2016 - JARC-COAG dóna un ultimàtum al Departament d'Agricultura

    Bilateral JARC-DARP

Veure més informació:

El DARP ha comunicat que la línia de suport a l’assessorament tècnic, inclosa en el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 (PDR) i dotada amb 3,6 milions d’euros, no s’utilitzà per aquesta finalitat.

  • L’organització agrària exigeix que aquests diners s’utilitzin per cobrir les retallades en les línies de suport claus pels pagesos i ramaders professionals: incorporació de joves, inversions, mesures agroambientals, producció ecològica i zones amb limitacions naturals.
  • El president de l’entitat, Francesc Boronat, deixa clar que "sí el Departament d'Agricultura incompleix les prioritats definides en les reunions de la Taula agrària i el mandat del Parlament de Catalunya, demanarem la dimissió de la consellera per incomplir els compromisos adquirits".

En una reunió celebrada ahir, representants dels Departament d'Agricultura van comunicar que la línia de suport a l’assessorament tècnic, inclosa en el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 (PDR) i dotada amb 3,6 milions d’euros, no s’utilitzaran per aquesta finalitat.

Davant aquest fet, els representants de JARC-COAG exigeixen a la Conselleria que adrecin aquests diners a les línies d’ajut bàsiques pels productors professionals (incorporació de joves, inversions, mesures agroambientals, producció ecològica i zones amb limitacions naturals). Aquestes, actualment estan patint retallades en els imports d’un 20% o denegacions de sol·licituds per manca de pressupost.

El president de JARC-COAG, Francesc Boronat, indica que "el Departament d'Agricultura ha de fer un gest per demostrar que realment considera important donar suport als joves que s’incorporen, a la producció ecològica, a les zones amb limitacions productives, a les inversions i a les mesures agroambientals. Està clar que amb menys de 4 milions d’euros no es resol la situació, però no és una qüestió de diners, es tracta de respecte vers les prioritats marcades i els compromisos adquirits a la Taula agrària i al Parlament de Catalunya".

L’organització agrària afegeix que si la conselleria no prioritza les mesures de suport més importants per als pagesos i ramaders professionals, demanarà la dimissió de la consellera, com a màxima representant del Departament. 

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat