JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

17/11/2016 - JARC-COAG reclama que l’assegurança de la recollida de cadàvers prioritzi els ramaders professionals

    Jornada assegurances Cellers

Veure més informació:

Una cinquantena de productors participen a Cellers (Pallars Jussà) en una jornada organitzada per l’entitat agrària sobre les diferents modalitats d’assegurances agrícoles i ramaderes del Pirineu Català, en la que ha estat present un representant d’Enesa

  • L’organització agrària demana condicions més avantatjoses per les Explotacions Agràries Prioritàries (EAP) i que l’Administració negociï amb les empreses que gestionen el transport dels animals un preu més baix si tenen un contenidor refrigerat

L’organització agrària JARC-COAG demana al Departament d’Agricultura un nou repartiment dels ajuts vinculats a la línia de les pòlisses de les assegurances de recollida de cadàvers per tal que es prioritzi a les Explotacions Agràries Prioritàries (EAP) i als Agricultors Professionals (AP). L’entitat va fer aquesta petició en una jornada que va organitzar ahir a Cellers (Pallars Jussà) sobre assegurances agrícoles i ramaderes del Pirineu Català. En la trobada, que va aplegar una cinquantena de productors, el Cap del Servei d’Estudis i Produccions Ramaderes d’Enesa, José Manuel Gómez, va exposar les novetats en les assegurances ramaderes. Mentre, el tècnic d’assegurances de JARC-COAG, Jaume Salla, va realitzar una comparativa de costos de les diferents línies. A més, també es va informar sobre l’aplicació del dret agrari en l’assegurança.

Malgrat que la nova proposta plantejada pel DARP incrementa la subvenció mínima per cap de bestiar des dels 3.000 fins als 4.000 € i es limita la pujada de la prima de l’assegurança al 10%, JARC-COAG considera imprescindible que el sistema d’assegurances ofereixi condicions avantatjoses pels ramaders professionals.

Així mateix, davant de la dificultat que suposa la gestió dels animals morts dins de les explotacions ramaderes i els costos que els hi suposa, des de l’entitat  també es demana al Departament que augmenti la quantia de l’ajut per cap de bestiar a les EAP i als AP.

Petició a Agroseguro

Un altre de les millores en la línia de l’assegurança que planteja l’organització agrària a Agroseguro és establir un preu diferenciat per les explotacions que disposin d’un contenidor refrigerat per emmagatzemar els cadàvers dels animals.  Malgrat que Agroseguro hagi augmentat la bonificació un 20% pels ramaders que tenen un contenidor refrigerat, l’organització reclama tarifes separades pels dos casos, ja que el cost de gestió i transport en aquestes és menor perquè les recollides són més espaiades. En aquest sentit, demana al DARP que pressioni a les empreses gestores perquè implantin també aquest preu diferenciat.

D’altra banda, JARC-COAG tem que l’any vinent s’incrementi el cost de l’assegurança de la recollida de cadàvers per la retallada prevista de 10 punts en la subvenció d’Enesa, que equival a un 25% de l’import total, tal com ja ha passat en els conreus fruiters, els farratgers i els energètics. En aquest punt, l’entitat demana que almenys es mantingui el pressupost per garantir el suport a l’activitat de les explotacions ramaderes.

La jornada sobre assegurances agrícoles i ramaderes al Pirineu Català la va clausurar el president de JARC-COAG a Lleida, Joan Carles Massot. En finalitzar la trobada, es va organitzar un dinar pels assistents.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat